Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
14:49 /14:59

M.Navickienė nutraukė tylą: su vyru turėjome atskirus profesinius gyvenimus

Pareigūnams atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įvairių turtinių ir korupcinių nusikaltimų, susijusių su finansinių technologijų įmone „Foxpay“, Seimo narė Monika Navickienė sako, jog su sutuoktiniu Mindaugu Navicku turėjo atskirus profesinius gyvenimus, tad negali komentuoti jo atžvilgiu atliekamo ikiteisminio tyrimo.
Monikos Navickienės spaudos konferencija
Monikos Navickienės spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyro verslu nesidomėjo

„Bylos aplinkybių komentuoti neturiu galimybių. (...) Ne kartą esu paaiškinusi, kad su savo vyru turėjome atskirus profesinius gyvenimus ir neturiu galimybių komentuoti jo veiklos detalių, nes visada buvau įsigilinusi į savo veiklos sritį ir atsakomybes socialinėje apsaugoje“, – portalui LRT sakė M. Navickienė.

Viešumon iškilus, kad M. Navickienės šeima kartu su finansinių paslaugų įmonės „Foxpay“ akcininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu Vilhelmu Germanu privačiu lėktuvu vyko į Dubajų ir už tai nesumokėjo, politikė atsistatydino iš socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigų bei atsisakė dalyvauti Seimo rinkimuose.

15min montažas/Vilhelmas Germanas, Ieva Trinkūnaitė, Monika ir Mindaugas Navickai
15min montažas/Vilhelmas Germanas, Ieva Trinkūnaitė, Monika ir Mindaugas Navickai

Vis tik susiklosčius tam tikroms aplinkybėms – paskyrus Andrių Kubilių į komisarus, o aukščiau jos esantiems politikams laimėjus mandatus Seime – M. Navickienė galėtų patekti į Europos Parlamentą.

Tačiau politikė pabrėžia tokių variantų nesvarstanti ir neketinanti stabdyti narystės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje.

„Hipotetinių klausimų, susijusių su Europos Parlamentu, nesvarstau, o narystės partijoje stabdyti dėl pradėto ikiteisminio tyrimo nematau pagrindo, nes – dar kartą – tame tyrime jokiu statusu nefigūruoju“, – sakė M.Navickienė.

Savo ruožtu valdančiųjų konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis žurnalistams anksčiau pirmadienį sakė, kad partija nesvarstė situacijos, ar M. Navickienė turėtų važiuoti dirbti į Europos Parlamentą, jeigu susiklostytų tokia situacija.

VIDEO: FNTT paviešino kratų video: pamatykite, ką rado

Paleistas už didelį užstatą

Praėjusią savaitę teisėsauga pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl korupcijos ir turtinių nusikaltimų, susijusių su finansinių technologijų įmone „Foxpay“. Turtiniai nusikaltimai apima turto pasisavinimą, vagystes, sukčiavimą stambiu mastu, o korupciniai – papirkimą, kyšininkavimą, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą – tai yra pinigų plovimą.

Prokuroro teigimu, taip pat atliekamas tyrimas dėl nusikalstamo susivienijimo.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos duomenimis, galėjo būti legalizuota per 17 mln. eurų, mokėti 100 tūkst. eurų siekiantys kyšiai.

Praėjusią savaitę dėl to buvo sulaikyta „Foxpay“ savininkė I.Trinkūnaitė ir M.Navickienės vyras, I.Trinkūnaitės sugyventinis V. Germanas suimtas dviem mėnesiams. I.Trinkūnaitė, M.Navickas ir kiti įtariamieji paleisti, paskyrus kitas kardomąsias priemones. M.Navickas paleistas už 100 tūkst. eurų užstatą.

Areštuoti namai

Pareigūnams atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įvairių turtinių ir korupcinių nusikaltimų, susijusių su finansinių technologijų įmone „Foxpay“, Generalinė prokuratūra praėjusį penktadienį areštavo prabangų „Foxpay“ akcininkės I.Trinkūnaitės namą su sklypu Vilniuje, Antakalnyje, skelbia portalas „Delfi“.

Anot jo, taip pat areštuotos buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės ir jos sutuoktinio Mindaugo Navicko dirbtuvės Pavilnių regioniniame parke ir butas Vilniaus senamiestyje.

Pasak portalo, Vilniaus miesto savivaldybė rugsėjo 18 dieną atliko Navickų šeimos dirbtuvių patikrinimą ir nustatė, kad patalpos pritaikytos ir naudojamos gyvenamajai paskirčiai, nors jos registruotos kaip pagalbinis statinys, kuriame nuolat gyventi negalima.

I. Trinkūnaitei priklausančio 586,44 kv. metrų ploto namo vertė šių metų pradžioje siekė 746 tūkst. eurų, o Navickų buto – 313 tūkst. eurų, remdamasis Registrų centro duomenimis skelbia „Delfi“.

Tiriamos M.Navicko bendrovės statybos

Pareigūnai teigia taip pat tiriantys aplinkybes, susijusias su M.Navicko įmonės „LitLab“ vykdytomis administracinio pastato statybomis ir „Foxpay“ dalyvavimu valstybinių institucijų viešuosiuose pirkimuose.

Konkrečių projektų teisėsauga neįvardija, bet „LitLab“ vystė biurų pastato projektą prie Vilniaus oro uosto, o „Foxpay“ veikla susidomėta paaiškėjus, kad ji 2020 ir 2022 metais laimėjo Valstybės skaitmeninių sprendimų agentūros skelbtus atsiskaitymų tarpininkavimo paslaugų konkursus su gerokai didesniais įkainiais, nei taikomais privatiems klientams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito