Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 11 /17:04

M.Puidokas 15min studijoje – apie panašumą į N.Venckienę ir R.Karbauskio „diagnozes“

Pirmadienį 15min studijoje lankėsi ir į skaitytojų klausimus atsakinėjo prezidento posto nutaręs siekti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga išrinktas Seimo narys Mindaugas Puidokas.
15min studijoje – prezidento posto nutaręs siekti Mindaugas Puidokas
15min studijoje – prezidento posto nutaręs siekti Mindaugas Puidokas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

M.Puidokas apie tai, kad sieks prezidento posto pranešė Seime surengęs spaudos konferenciją. Joje parlamentaras sakė, kad nenori nuvilti žmonių, kurie išsakė ir vis skelbia paramą jo idėjoms, ir kurie dabartinėje prezidento rinkimų arenoje laimėtojais mato sistemos – liberalų ir neoliberalių konservatorių lyderių projektus.

VIDEO: M.Puidokas apie R.Karbauskio jam nustatinėjamas „diagnozes“: „Grįžtame į Tarybų Sąjungą“

Komentuodamas LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio teiginius esą kyla klausimų dėl M.Puidoko sveikatos ir to, kad aplink jį telkiasi žmonės, manantys, jog M.Puidokas yra būti kandidatu pašauktas Dievo, M.Puidokas sakė, kad tokie partijos pirmininko pasisakymai primena Sovietų Sąjungos laikus, kai bet koks kitą nuomonę turintis žmogus, išdrįsęs ją išsakyti, būdavo apšaukiamas psichiniu ligoniu.

„Aš matau, kad tai yra labai grėsminga tendencija, nes ji prasilenkia su esminėmis demokratijos nuostatomis“, – teigė jis.

Aš matau, kad tai yra labai grėsminga tendencija, nes ji prasilenkia su esminėmis demokratijos nuostatomis.

M.Puidokas tikino svarstysiantis galimybę paviešinti savo sveikatos duomenis, kad visi įsitikintų, jog tai – melas.

„Geriausias sprendimas yra, kaip padarė V.Adamkus, paskelbti sveikatos duomenis, rezultatus viešai, kad žmonėms nekiltų abejonių“, – teigė pretendentas į kandidatus prezidento rinkimuose.

Jis tikino, kad abejonių dėl sveikatos R.Karbauskis niekada iki dabar nėra išsakęs.

Į N.Venckienę panašus nesijaučia

M.Puidokas sako, kad su vaikais susiję skandalai, kuriuose jis dalyvavo, nenulėmė jo sprendimo kandidatuoti prezidento rinkimuose. Politikas pripažįsta, kad šios istorijos padidino jo žinomumą, tačiau esą tai natūralu, nes tema jautresnė nei švietimo ar užsienio politikos klausimai.

„Sutapo labai daug aplinkybių. Ir ko gero, pirmiausia už tą sprendimą reikia padėkoti Ramūnui Karbauskiui, Sauliui Skverneliui ir ministrui Linui Kukuraičiui, kuris Mato reformą pavertė chaosu“, – teigė jis.

Tačiau M.Puidokas sako nesąs panašus į Neringą Venckienę, kuri politinį kapitalą susikrovė su mergaitės istorija.

„Galiu pasidžiaugti, kad broliui ir abiem šeimoms, kurios siekia nuolatinės mergaitės globos Lietuvoje atstovauja advokatas Bronius Varsackis, kuris prieš tTai garsioje kediados byloje buvo Kėdainių teismo teisėjas, kuris būtent priėmė sprendimą dėl mergaitės atidavimo mamai“, – aiškino jis.

15min nuotr./Neringa Venckienė
15min nuotr./Neringa Venckienė

Padėjėjas dėl rinkimų išeis iš darbo Seime

Apie tai, kad M.Puidokas galėtų kandidatuoti prezidento rinkimuose pirmiausia paskelbė portalas minfo.lt, paviešinęs kvietimą Seimo nariui siekti valstybės vadovo posto. Tačiau M.Puidokas sako to neprašęs, esą minfo.lt kūrėjas Marius Gabrilavičius jį palaiko dėl sveikos gyvensenos nuostatų.

Tačiau kol kas M.Puidokas sako turintis tik savo rinkimų štabo vadovą. Juo bus Seimo nario padėjėjas Robertas Stanionis. M.Puidokas neatmeta, kad padėjėjui teks atsisakyti darbo Seime, kad jie nebūtų kaltinami valstybės resursų naudojimu politinei kampanijai.

Rinkimų užstatui M.Puidokas pinigų sako turėsiantis pats, tačiau, be abejo, tikisi ir paramos. Taip pat ir parašų rinkėjų, stebėtojų.

M.Puidokas kalba apie bendradarbiavimą su kitais kandidatais – pirmiausia Nagliu Puteikiu ir Arvydu Juozaičiu, tačiau tikina pats iš kovos nesitrauksiantis.

„Nesu tas žmogus, kuris gali numatyti ateityje, (...) bet aš aiškiai suprantu, kad mūsų galimas kalbėjimasis būtų labai svarbu realiai sėkmei, kad balsai neišsibarstytų ir atsirastų reali galimybė kažkuriam iš mūsų patekti į antrą turą“, – sakė jis.

Aš manau, kad mes, kaip maža valstybė, neturėtume savo retorikoje viršyti JAV retorikos.

Be to, jis tikino, kad Lietuva neturėtų būti ledlaužio smaigalyje užsienio politikoje, o kaip tik padėti JAV ir Vakarų valstybėms bendraujant su Rusija.

„Tai yra įmanoma vieninteliu atveju – kada Lietuva netaiko savo užsienio politikoje ledlaužio smaigalio pozicijos. Šiuo metu esame valstybė, kuri taiko pavojingą strategiją, nes ledlaužio smaigalyje esanti šalis visada labiausiai nukenčia. Aš manau, kad mes, kaip maža valstybė, neturėtume savo retorikoje viršyti JAV retorikos. Ko gero, daugeliu atveju reiktų būti tiems, kurie padeda susitarti, suprasti“, – aiškino jis.

S.Skvernelio nepalaikė

Pats M.Puidokas pastaruoju metu sukritikavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininką Ramūną Karbauskį ir partijos remiamą būsimą kandidatą į prezidentus – premjerą Saulių Skvernelį. Pasak M.Puidoko, du LVŽS lyderiai demonstruoja galią, primeta valią, nori išlaikyti valdžią bet kokia kaina.

Apie tai, kad partijoje kandidatas prezidento rinkimuose buvo brukamas vienvaldiškai, M.Puidokas kalbėjo ir 15min studijoje.

„Ne man, bet kitiems kandidatams nebuvo net sudaroma galimybė konkuruoti su ponu S.Skverneliu. Ir tada norima pasakyti, kad mūsų rinkėjas turi būtinai rinktis šį žmogų, kurio Vyriausybės vykdyta programa labai smarkiai skiriasi nuo mūsų pažadų rinkėjams“, – teigė M.Puidokas.

Jis pripažino pats LVŽS suvažiavime balsavęs už Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio kandidatūrą.

Ne man, bet kitiems kandidatams nebuvo net sudaroma galimybė konkuruoti su ponu S.Skverneliu.

Jis tikino partijos vadovus pradėjęs kritikuoti dar pernai, reikalavęs atšaukti švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę, tačiau niekas to nenorėjo girdėti.

„Galutinė riba formavosi rudenį. Man buvo skaudu matyti, kas vyksta su kultūra, nes kultūros darbuotojai labai retai kada ryžtasi streikuoti, protestuoti. Man buvo skaudu žiūrėti, kas vyksta su universitetais. (...) Man buvo skaudu žiūrėti į tai, kas vyksta su miškais“, – pasakojo jis.

Tačiau kol kas M.Puidokas iš partijos, kuria nusivylė, neišstoja, o tik sustabdė narystę. Jis taip pat nesitraukia iš LVŽS frakcijos Seime, nors sako žinantis, kad bus išmestas.

„Kaip aš galiu būti opozicija, jei aš prašau tiktai laikytis mūsų pažadų?“ – retoriškai klausė M.Puidokas.

Jis tikino, kad frakcijoje bandys burti kitokios minties grupę. Tačiau jos taip ir nesukūrė, o po savaitės pranešė svarstantis kandidatuoti prezidento rinkimuose ir stabdantis savo įgaliojimus partijoje.

M.Puidokui šiuo metu yra 39 metai. Tačiau prezidento rinkimuose dalyvauti politikas galėtų, nes iki rinkimų dienos bus sulaukęs 40-mečio. Daugiau informacijos apie gegužę Lietuvoje vyksiančius prezidento rinkimus – čia.

Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi