Sportas gyvai

M.Sinkevičiaus baudžiamoji byla teisme bus pradėta nagrinėti liepos pradžioje

Baudžiamoji byla, kurioje Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir svetimo turto pasisavinimo, Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko įsakymu pripažinta pirmo lygio greičiau nagrinėtina byla, rašoma Lietuvos apeliacinio teismo pranešime spaudai.
Mindaugas Sinkevičius
Mindaugas Sinkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bylą nagrinėjanti teisėjų kolegija su proceso dalyviais suderino bylos nagrinėjimo grafiką – teismo posėdžiai vyks 2024 m. liepos 10 d. ir liepos 11 d.

Byloje bus nagrinėjamas nuteistojo M.Sinkevičiaus apeliacinis skundas dėl Kauno apygardos teismo 2024 m. gegužės 27 d. nuosprendžio, kuriuo M.Sinkevičiui už padarytus nusikaltimus paskirta 12 500 Eur bauda ir trejiems metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir jų įstaigų, įmonių renkamas ar skiriamas pareigas. Apeliaciniu skundu prašoma panaikinti apkaltinamąjį pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir M.Sinkevičių išteisinti.

Bylos pripažįstamos greičiau nagrinėtinomis pagal Teisėjų tarybos patvirtintą Bylų pripažinimo greičiau nagrinėtinomis ir teismo posėdžių koordinavimo jose tvarkos aprašą. Lietuvos apeliaciniame teisme šiuo metu nagrinėjamos dar trys pirmo lygio greičiau nagrinėtinos bylos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius