Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 11

Maestro sėdės Nidos krantinėje

Ateinančių metų gegužę, iki Vytauto Kernagio gimtadienio, Nidoje turi atsirasti maestro atminimą įamžinanti skulptūra. Jos maketą skulptorius Romas Kvintas jau parodė maestro artimiesiems.
Skulptūra
Skulptūra / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

Šiandien skulptorius R.Kvintas Seime susitiko su maestro sūnumi Vytautu ir Arūnu Valinsku. Seimo pirmininkas A.Valinskas, dar kaip privatus asmuo, buvo vienas iš paminklo maestro V.Kernagiui Nidoje iniciatorių.

Kaip portalui 15min.lt sakė R.Kvintas, kol kas Nidos krantinėje būsimo paminklo vietą žymi paprastas akmuo su įrašu, kad netrukus čia bus įamžintas maestro atminimas. Bronzinį žmogaus dydžio paminklą, vaizduojantį ant suolelio sėdintį maestro, planuojama atidengti iki V.Kernagio gimtadienio, gegužės 19-osios. Idėja statyti paminklą  Nidoje siejama su Algirdo Aramino filmu „Maža išpažintis“, kur vaidino dar jaunas V.Kernagis. Kaip kadaise tame filme Benas-V.Kernagis turėtų gegužę nuplaukti į Nidą ir pasilikti ten visiems laikams. Skulptūrą R.Kvintas sumanė dar pavasarį, o baigė tik dabar, susikristalizavus jausmams: kai suprato, kad gero bičiulio jau nebėra.

Paminklo pastatymas kainuos per 100 tūkst. litų, finansuojama bus iš suaukotų lėšų. Jos kaupiamos V.Kernagio fonde.

Pasak maestro sūnaus Vytauto Kernagio, yra idėjų pastatyti paminklą maestro ir Vilniuje, tačiau kol kas tai tik mintys. V.Kernagio atminimas įamžinamas ir kitaip: pavyzdžiui, jau gruodžio 18-ąją Muzikos akademijoje bus įteikta iš V.Kernagio fondo skirta jo vardo stipendija. „Aš labai džiaugiuosi, kad fondo veikla jau įsibėgėja", – 15min.lt sakė V.Kernagis jaunesnysis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai