Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 26

Maistas su kirmėlėmis – šiemet itin aktuali problema

Žmonės vis dažniau maisto produktuose randa kirmėlių. Specialistai pripažįsta, kad gyvių šįmet yra itin daug, rašoma dienraštyje „Vilniaus diena“.
Greipfrutas su kirmėlėmis
Greipfrutas su kirmėlėmis
Temos: 1 Kirmėlės

Kad šiemet maiste veisiasi ypač daug gyvių, pastebi Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), rašoma „Vilniaus dienoje“. Vien per kelis pastaruosius mėnesius tarnybos specialistai sulaukė net 53 vartotojų skundų. Palyginimui – per visus praėjusius metus buvo gauti 43 skundai. Opia problema tai tapo dėl itin karštos vasaros.

VMVT specialistė Karolina Tenenienė dienraščiui sakė, kad dažniausiai vartotojai skundžiasi dėl malybos produktų (įvairūs grūdai, salyklas, krakmolas) užterštumo. Kenkėjų aptinkama ir riešutuose, džiovintuose vaisiuose, arbatžolėse, saldainiuose, sausainiuose, prieskoniuose.

Produkcijos užkrėtimo priežastis – nepakankamai gerai atliekama sandėlių, kuriuose laikoma produkcija, dezinfekcija. Kadangi vasara buvo labai karšta, sąlygos veistis kenkėjams buvo itin palankios.

Tai, kad kenkėjų problema šiemet itin aktuali, patvirtino ir prekybos centrų atstovai.

Specialistai pataria, kad nusipirktas kruopas ir kitus produktus reikėtų laikyti sausoje vietoje, o prieš juos paruošiant ir valgant – įdėmiai apžiūrėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų