Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 09

Maisto atliekos – į oranžinį maišelį: A.Zuokas tai vadina „žaliuoju smegenų plovimu“

Didelis Vilnius seks gerokai mažesnės Ukmergės pavyzdžiu. Būtent šiame Vilniaus apskrities mieste gegužę startavo maisto atliekų surinkimo kampanija-eksperimentas. Ukmergė jau skaičiuoja pirmus rezultatus ir vardija pasiekimus, Vilnius tam tik ruošiasi. Ir ginčijasi, nes opozicija tai vadina beprasmiu sumanymu, už kurį teks sumokėti vilniečiams. „Tai žaliojo smegenų plovimo pavyzdys“, – rėžė opozicijos atstovas Artūras Zuokas.
Maisto atliekos
Maisto atliekos / 123RF.com nuotr.

Ukmergė jau išdalino per 11 tūkst. maišelių

Ukmergė, bent jau rajono savivaldybės teigimu, džiaugiasi šia gegužę startavusia kampanija. Nuo to laiko, ( 2023 m. gegužės-lapkričio mėnesiais) Ukmergės rajono savivaldybės gyventojams sako jau išdalinusi 11 344 maisto atliekoms skirtų oranžinių maišelių komplektų.

Dalinama buvo įvairiai – maišelius galima nemokamai gauti 3 vietose: Ukmergės miesto seniūnijoje, Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje ir UAB „Ukmergės butų ūkis“. Buvo ir akcijų, kai savanoriai maišelius nešiojo į namų kiemus ir pan.

„Gyventojų nusiskundimų dėl to, kad maišelius reikia pasiimti patiems, nesulaukta“, – tikina savivaldybės Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė.

Ukmergės r. savivaldybės nuotr./Ukmergės oranžiniai maišeliai
Ukmergės r. savivaldybės nuotr./Ukmergės oranžiniai maišeliai

Kiekius, kiek maisto atliekų pavyko per šį laikotarpį, suskaičiuoti nėra labai sunku. Ukmergėje tiesiog palyginta, kiek mišrių komunalinių atliekų per tą patį laiką surinkta pernai ir – kiek šiemet: „Palyginimui, 2022 m. gegužės-rugsėjo mėn. surinkta – daugiau nei 4 tūkst. 666 tonos mišrių atliekų, o 2023 m. per tą patį laikotarpį – daugiau nei 4 tūkst. 212 tonų mišrių atliekų.

Tai rodo, kad pradėjus rūšiuoti maisto atliekas, mišrių sumažėjo 454 tonomis.“

Pradėjus rūšiuoti maisto atliekas, mišrių sumažėjo 454 tonomis.

Varėnoje galėtų būti ir geriau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas