Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 12 24

„Maisto bankas“ perspėja saugotis labdaringa veikla prisidengusių sukčių

Labdaros organizacija „Maisto bankas“ įspėja saugotis apsimetėlių, nes artėjant didžiosioms metų šventėms gausu labdaros renginių ir prašymų aukoti, o tuo pasinaudoti gali ir negerų kėslų turintys nusikaltėliai.
„Maisto banko“ automobilis
„Maisto banko“ automobilis / Juliaus Kalinsko/„Scanpix“ nuotr.

„Vakar gavome Vilniaus Šnipiškių gyventojos pranešimą, kad į jos duris pasibeldė jaunuolis, prisistatęs „Maisto banko“ atstovu“. Įtartinas asmuo prašė patikslinti gyventojos adresą, prašė nurodyti asmens ir banko sąskaitos duomenis – to esą reikia norint gauti paramos maistu paketą“, – organizacijos išplatintame pranešime cituojamas „Maisto banko“ komunikacijos ir plėtros vadovas Vaidotas Ilgius.  

Skambinusi moteris teigė niekada neprašiusi maisto paketų ar kitos socialinės paramos, todėl įartinam „labdaros darbuotojui“ užtrenkusi duris kreipėsi į „Maisto banką“ prašydama paaiškinti.

„Maisto bankas“ niekada nesiunčia darbuotojų ar savanorių lankytis gyventojų namuose – nei su prašymais suteikti informaciją, nei aukoti, nei siūlant maisto paketus. „Maisto banko“ savanoriai gali prašyti aukoti maisto parduotuvėse, tačiau jie nevaikšto po butus ko nors prašydami ar siūlydami“, – tvirtina V.Ilgius.

Pranešimų apie įvairių organizacijų atstovais prisistatančius apgavikus būta ir anksčiau. Pernai sukčiai „kalėdojo“ apsimesdami Carito savanoriais ar paramą vaikams renkančiais agentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas