Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:12 /18:37

Floridoje gyvenančios lietuvės papasakojo, kaip ruošiasi uraganui Miltonui

Florida skaičiuoja paskutines valandas ir minutes iki kol visa griaunantis uraganas, pavadintas Miltonu, pasieks šios JAV valstijos krantus. Iš kai kurių miestų evakuojami žmonės. Uraganas visa savo galybe turėtų smogti vakarinei valstijos pakrantei, tačiau pasiruošimas vyksta ir rytuose. Ten gyvenančios lietuvės Raminta Remeikaitė ir Vaida Kursevičienė 15min papasakojo, kaip ruošiamasi pragaištingai stichijai.

Dar visai neseniai, prieš maždaug dvi savaites, Floridą siaubė uraganas Helena, o dabar prie šios valstijos krantų neišvengiamai artėja dar galingesnis Miltonas.

JAV tarnybos skelbia, kad Floridos krantus uraganas turėtų pasiekti vėlų trečiadienio vakarą arba ketvirtadienio naktį Lietuvos laiku, o labiausiai tikėtina, kad jis smogs valstijos vakaruose esančiam Tampos miestui ir jo apylinkėms, kur gyvena per 3 mln. žmonių.

Vienas didžiausių Floridos miestų Majamis yra kitoje valstijos pusėje – pietryčiuose, tad čia tokio galingo smūgio nelaukiama, tačiau irgi tikimasi tam tikro stichijos šėlsmo.

„Man šiek tiek baisu“

Ten gyvenanti lietuvė Raminta Remeikaitė 15min pasakojo, kad Majamyje jau jaučiamas galingesnis vėjas, o žmonės ruošiasi artėjančiai stichijai.

Čia, pasak lietuvės, tikimasi potvynio ir tropinės audros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas