Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 12

„Maršininkai“ rengiasi rugsėjo 10-osios protestui, jei reikės – kreipsis į teismą

Vilniaus miesto savivaldybei atšaukus visus iki šiol suderintus leidimus susirinkimams, Didžiojo šeimos gynimo maršo organizatoriai teigia toliau besiruošiantys rugsėjo 10 dienos protestui, kuriame turėtų dalyvauti apie 7 tūkst. žmonių. Mitingo iniciatoriai antrą kartą derinti renginio leidimo su savivaldybe nežada.
Raimondas Grinevičius
Raimondas Grinevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie tai, kad peržiūrės visus iki šiol išduotus leidimus susirinkimams, tarp jų – ir leidimą, išduotą rugsėjo 10 dienos protestui, Vilniaus miesto savivaldybė pranešė trečiadienį po to, kai antradienį tūkstantinis protestas prie Seimo virto riaušėmis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas teigė, jog iš artėjančių renginių rugsėjo 10-osios kelia neramumą.

Asociacijos „Lietuvos šeimų sąjūdis“, organizavusios Didįjį šeimos gynimo maršą, vadovas Raimondas Grinevičius tikino nieko nežinantis apie savivaldybės sprendimą dėl piketams išduotų leidimų.

„Mes kol kas tokio dokumentavo negavę, kad [leidimas] yra panaikintas. Aš tik iš viešosios erdvės girdėjau“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją Seime kalbėjo jis.

Jei savivaldybė atšaukė rugsėjo 10 dienos mitingui išduotą leidimą, pasak R.Grinevičiaus, bus kreipiamasi į teismą.

„Asmeniškai šiandien paskambinsiu, kad man kuo skubiau atsiųstų administracijos direktoriaus sprendimą, kad jau rytoj ryte būtų tas sprendimas priduotas apygardos teismui. Dokumentai jau yra paruošti“, – komentavo mitingo iniciatorius.

Paklaustas, ar mitingas vis tiek įvyks, net jei su savivaldybe jo suderinti nebepavyks, R.Grinevičius atkirto, kad antrą kartą renginio su savivaldybe nieks ir nesiruošia derinti.

„Nėra tokio dalyko „nepavyks suderinti“. Nieks nesiruošia derinti.

Yra pateiktas prašymas, nurodytas dalyvių skaičius. Bijau pameluoti, ar tai buvo iki 7 tūkst., ar buvo parašyta ne mažiau 7 tūkst. mūsų prašyme.

Savivaldybės leidimas yra pas mus įdėtas į papkę, jis yra galiojantis. Jeigu jį panaikina, nieks nesiruošia iš naujo ko nors derinti. Tam yra institucijos, kurioms bus apskųstas tas sprendimas“, – teigė R.Grinevičius.

Jeigu jį panaikina, nieks nesiruošia iš naujo ko nors derinti. Tam yra institucijos, kurioms bus apskųstas tas sprendimas

Jis prognozavo, jog rugsėjo 10 dieną suplanuotas mitingas bus didesnis už Didįjį šeimos gynimo maršą, gegužę vykusį Vingio parke:

„Manau, rugsėjo 10 dienos [renginys] tikrai pralenks Vingio parko apimtis.“

Antradienį prie Seimo vykusias riaušes Didžiojo šeimos gynimo maršo organizatoriai pasmerkė ir teigė, kad jas sukėlė asocialūs asmenys.

Nors proteste dalyvavo ir Lietuvos šeimų sąjūdžio nariai, organizacija pažymėjo, jog šio renginio neorganizavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas