Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 02 21

Politikai rinkėjus pavergti bando seksualiomis atlikėjomis, šokiais, įžymybėmis

„Viską aš galiu pasiekt, tik reikia to norėt. Labai“, – tai eilutė iš lietuviškos merginų grupės „Braškės“ dainos, kurią jos skiria Darbo partijos lyderiui, europarlamentarui Viktorui Uspaskichui. Artėjant rudenį įvyksiantiems rinkimams į Seimą politikai griebiasi bet ko, kad tik patrauktų rinkėjų dėmesį.
Grupė „Braškės“
Grupė „Braškės“ / Grupės arch. nuotr.

Kuo arčiau rinkimai – tuo dažniau įvairaus ryškumo popscenos žvaigždės ar kitos įžymybės regimos arčiau į parlamentą taikančių politikų.

V.Uspaskichas pažeidė įstatymą

Neseniai popgrupė „Braškės“ išplatino pranešimą, kuriame pristato savo naują dainą „Reikia tik norėt“. Kūrinį, kuriame dainuojama apie meilę, merginos nusprendė skirti politikui V.Uspaskichui.

„Esame dėkingos už pagalbą ir mums svarbius patarimus V.Uspaskichui. Jam tarpininkaujant mūsų keliai susitiko su žmogumi, gerai išmanančiu savo darbą Aru Žvibliu. Būtent jis sukūrė šią dainą ir patikėjo mums, scenos naujokėms“, – aiškina „Braškės“.

Portalas Žmonės.lt primena, kad „Braškių“ draugystė su garsiuoju politiku tęsiasi ne mėnesį ir ne du, merginos yra koncertavusios Kėdainių miesto Ledų šventėje. Akivaizdu, kad artėjant Seimo rinkimams, V.Uspaskichui grupės paslaugų prireiks dar dažniau.

Siekdamas dėmesio Darbo partijos lyderis popmuzikos atlikėjus pasitelkia ne pirmą kartą. Prieš praėjusius rinkimus į Seimą Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė, kad surengęs kelias dešimtis susitikimų su rinkėjais, V.Uspaskichas pažeidė įstatymą. Per šiuos susitikimus rinkėjams koncertavo atlikėja Irma Jurgelevičiūtė ir šokėjai „Funny beat“. Tuomet politikas aiškino, kad renginiai iš tiesų nebuvo skirti rinkėjams, nes juose dalyvavo tik Darbo partijos nariai. „Jei demokratinėje valstybėje valstybėje partiečiai negali nei sušokti, nei padainuoti, VRK turėtų pažiūrėti į demokratinius pamatus“, – tuomet aiškino V.Uspaskichas.

Jis su dainininke buvo įrašęs bendrą kūrinį. Tiesa, vėliau, paaiškėjus, kad I.Jurgelevičiūtė galėjo apvogti vieno televizinio šokių projekto dalyvius, V.Uspaskichas apie draugystę su atlikėja kalbėjo jau santūriau.

„Ji nėra mano kompanionė, niekada nebuvo taip, kad kažką bendra darytume, turėtume vienas kitam įsipareigojimų“, – aiškino jis.

V.Romanovas su šokėjais

Galimybe pabūti arčiau žvaigždžių draugijoje prieš rinkimus naudojasi ir Lietuvos žmonių partiją neseniai įkūręs verslininkas Vladimiras Romanovas. Žmonės.lt rašo, kad jis Kaune įsirengė nuosavą šokių salę, kurioje pats ir šoka.

Anot portalo, šokių meno V.Romanovą moko Edita Daniūtė ir Andrius Kandelis. Šokių pamokos pas profesionalus Vladimirui nieko nekainuoja. Vyksta mainai. Daniūtė ir Kandelis V.Romanovą nemokamai moko šokti, o šis leidžia treniruotis jo šokių salėje.

Sekspertės nepanoro

Tiesa, žinomų veidų arčiau savęs politikai nori ne visada. Liberalų sąjūdis praėjusiųjų metų pabaigoje atsisakė į kandidatų sąrašą įtraukti sekso eskperte save vadinančią Mildą Bartašiūnaitę.

„Ši kandidatė, Lietuvos piliečių prilyginama „valinskininkams“, nėra tinkama kandidatūra į Seimą“, – pareiškė sprendimą priėmusi partijos Vilniaus rajono skyriaus taryba.

Po to moteris aiškino, kad šis sprendimas – ne galutinis, bet Liberalų sąjūdžio atstovai nuo tokių pareiškimų atsiribojo. 

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė, kad artėjant Seimo rinkimams politinės partijos vėl įsisuko į naujų veidų paieškas. Tiesa, šou verslo rykliams ir popscenos atlikėjams šiemet į pagrindinių partijų sąrašus pakliūti nebebus taip lengva. Patirtis su Tautos prisikėlimo partija politines jėgas stumia ieškoti ne pigių žvaigždučių, o savo srities ekspertų, menininkų. Pavyzdžiui, rinkimuose tikrai dalyvaus solistas Vytautas Juozapaitis bei buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas