Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
11:31

„Maži incidentai tampa didesnių planų dalimi“: latviai prakalbo apie paslaptingus balionus virš Lietuvos

Pastebėtus keistus skraidančius objektus danguje ir kitus neįprastus reiškinius taikos metu lengva nurašyti kaip atsitiktinumus. Tačiau būnant šalies agresorės, įsiveržusios į kitą šalį, kaimynystėje reikia keisti grėsmės suvokimą. Kaip sunku įvertinti galimas hibridinio karo grėsmes, vaizdžiai parodė pastarosiomis savaitėmis į Lietuvą iš Baltarusijos įskridę balionai, situacijos apžvalgoje rašo Latvijos leidinys TVNET.
Balionas su kontrabanda
Balionas su kontrabanda / 15min montažas

Vien per rugsėjo mėnesį į Lietuvos oro erdvę per Baltarusijos sieną įskrido ir nusileido daugiau kaip 250 oro balionų su nedideliais kroviniais.

Į naujienų epicentrą šis keistas reiškinys pateko rugsėjo 28 d., kai vienas toks balionas nusileido tarptautiniame Vilniaus oro uoste. Juo buvo gabenamos kontrabandinės cigaretės, o tai rodo, kad nedideli balionai tapo populiaria Baltarusijos kontrabandininkų siuntų gabenimo priemone.

Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje nikotino turintys produktai apmokestinami didesniais mokesčiais nei Baltarusijoje, tokia nelegali prekyba yra gana populiarus pasipelnymo šaltinis, pastebi TVNET.

Tačiau tai, kad tokioje strategiškai svarbioje teritorijoje nusileido nekoordinuotai skrendantis objektas, ne tik galėjo kelti grėsmę civilinei aviacijai, bet ir iškėlė daug klausimų dėl Lietuvos oro erdvės saugumo ir šalių agresorių galimybių pasinaudoti šiais trūkumais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito