Pradžia – pačių mitybos pokyčiai
Gaudas ir Milda Giedraičiai šiuo metu Jurbarko rajone, Vadžgirio miestelyje, vysto savo veiklą – įkūrė mažąją bendriją „Ūkis Tyras“ ir gamina išskirtinį avižų gėrimą, dažniausiai vadinamą avižų pienu.
„Viskas prasidėjo nuo mūsų asmeninių mitybos įgūdžių keitimo – kalbu apie vegetarizmą ir veganizmą. Pagrindiniai pokyčiai buvo, kai gyvenome emigracijoje, Norvegijoje. Pamažu atsisakant tam tikrų maisto produktų, karvės pieno, labai trūko tokio dalyko skonio receptoriams. 2016 metais Lietuvoje buvo labai sunku gauti tokių produktų, išskyrus didžiausius prekybos centrus, kurie turėtų tokių pieno pakaitalų.
O mes būdami Norvegijoje juos atradom, pamėgom ir grįžus į Lietuvą atostogauti mums jų trūkdavo.
Pamatėme, kad čia nėra to, ko mums reikia, bet mums buvo aišku, kad tai yra niša. Ir apsisprendėme beveik galutinai, kad grįžę į Lietuvą imsimės to. Nes planavome grįžti, planavome savo verslą, tik nežinojome, kokia tai bus veikla. Tad tai ir buvo atsakymas“, – pasakojo Gaudas.