Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 10

Mažųjų laivų savininkai jaučiasi pamiršti

Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje penktadienį audringai aiškintasi, kur po Danės ir pilies uosto rekonstrukcijos glausis mažieji laivai.
Mažųjų laivų asociacijos nariai nepatenkinti Danės krantinės rekonstrukcija - esą darbai atlikti gražiai, bet ne funkcionaliai.
Mažųjų laivų asociacijos nariai nepatenkinti Danės krantinės rekonstrukcija - esą darbai atlikti gražiai, bet ne funkcionaliai. / E.Jankausko nuotr.
Temos: 2 Upė Danė

Mažųjų laivų savininkai guodžiasi, kad rekonstruojant krantines juos visi lyg ir „pamiršo“. „Mums sako, kur norite, ten dėkitės, klausimą spręsime ateityje“, - aiškino mažuosius laivus vienijančios asociacijos vadovas Algirdas Valentinas.

Anot jo, krantinė bus graži, bet žiemą pakilus vandens lygiui ir siaučiant vėjams laivai gali apgadinti medines lenteles. Anot jo, valdininkai nenori suprasti, kad šių laivelių savininkai moka mokesčius ir per metus plukdo daugiau turistų nei didieji kruiziniai laivai.

Šiuo metu mažieji laiveliai keturiomis eilėmis prišvartuoti Žvejų uoste. Tačiau kyla problemų, kai vienas kuris turi išplaukti.

Anot krantinių statybų koordinatoriaus Skirmanto Buivydo, iki dešimties metrų ilgio laivai galės švartuotis piliavietės fosoje, ilgesni – Danės upėje. Jo teigimu, prieš kelerius metus rengiant rekonstrukcijos projektą iš mažųjų laivų savininkų nesulaukta nė vieno siūlymo ar pageidavimo.
Tačiau laivų savininkai aiškina priešingai – esą jie apie tai ne kartą kalbėję, o projektas laikytas paslaptyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai