Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 05

Klaipėdos mero rinkimai: šįkart uostamiestyje – itin daug intrigos

Klaipėdos miestas ir vėl pasižymėjo itin menku rinkėjų aktyvumu. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, klaipėdiečiai buvo vieni pasyviausių balsuotojų. 15min rinkimų dieną teiravosi uostamiesčio gyventojų, už kurį kandidatą balsavo ir kokių lūkesčių turi merui. Aiškėja, kad klaipėdiečiams labiausiai rūpi švarus oras ir gyvas senamiestis.

„Už naują šviežią kraują“, – dažniausiai skambėjo klaipėdiečių atsakymuose į klausimą, už ką balsavo.

Prie Gimnazijos apylinkės kalbinti žmonės dažniausiai minėjo trijų kandidatų pavardes: Audriaus Petrošiaus, Vytauto Grubliausko ir Arvydo Vaitkaus.

„Balsavau už Audrių Petrošių. Jaunas, turi šeimą, teisininkas kaip ir aš“, – teigė Žilvinas. Anot jo, norisi pokyčių ir linki miestui daugiau bendradarbiavimo su uostu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinkimai Klaipėdoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinkimai Klaipėdoje

Panašiomis mintimis dalinosi ir kiti kalbinti Klaipėdos gyventojai.

„Ko reikia Klaipėdai? Arba daug, arba nieko“, – teigė Audra.

Senamiesčio atgimimas – toks dažniausias lūkestis iš naujos valdžios skambėjo centrinėje miesto dalyje. „Kad būtų patrauklesnis šeimoms, glaudesnio bendradarbiavimo su universitetu, kad ir jį atgaivintų, ir jis nebūtų universitetų apačioje“, – sakė Eglė.

„Lūkesčių yra, norisi pokyčių, norisi jaunatviško požiūrio, norisi, kaip ir daugeliui, centrinėje dalyje gyvenančių. Man rūpi, kad keistųsi miesto santykis su uosto kompanijomis. Čia didžiausias mano noras. Švaraus, žalio, inovacijų pilno miesto“, – teigė klaipėdietė Kristina.

„Balsuosiu už tęstinumą su šviežiais elementais, nes jei visiškai tas pats, tai turbūt niekam nei įdomu bus, nei kokius lūkesčius pateisins“, – sakė su vaikais balsuoti atėjęs Dainius.

Tuo metu prie apylinkės sutiktas Klaipėdos garbės pilietis, buvęs tarybos narys Valentinas Greičiūnas teigė „pasirinkęs teisingai“.

„Kaip ir visada. Daug metų. Ištikimas. Tobulėjimui ribų nėra. Linkime naujai valdžiai ir merui būsimam, ir tarybai klaipėdiečių labui padirbėti kuo daugiau, kuo sėkmingiau. O už atliktus darbus – labai ačiū“, – teigė V.Greičiūnas.

Anot jo, sąžiningiausiai merą renka pagyvenę žmonės. Ragino ir jaunimą ateiti balsuoti.

„Už Arvydą! Ir „Ištikimi Klaipėdai“ komandą. Pažįstu žmones, žinau, kad nesavanaudžiai žmonės, daug pasiekė gyvenime. Kaip tvarkėsi gyvenime, taip tvarkysis ir mieste. Vadinasi – labai gerai“, – kalbėjo Sigitas.

Tuo metu pietinėje dalyje žmonės dažniausiai minėjo Ligitos Girskienės ir Vytauto Grubliausko pavardes. „Ir į krepšinį eina... tos kitos pavardės man nežinomos“, – teigė už dabartinį merą balsavęs vyras.

L.Girskienės pavardę minėję klaipėdiečiai teigė, kad viliasi, jog politikė toliau tęs savo kovą su prastu kvapu pietinėje dalyje. Viliasi, kad išrinkta į mero postą ji pasirūpins ir parkavimo vietų trūkumu daugiabučių kiemuose.

„Čia mano žmogus. Klaipėdai daug ko linkėčiau. Labiausiai linkiu, kad šv. Jono bažnyčią atstatytų. Pats evangelikas esu. Gal Ligita padės“, – kalbėjo Zigmantas.

Kita jos rinkėja – Jurga – linkėjo „nenutolti nuo liaudies“. „Kažkoks užmigęs miestas, norėtųsi daugiau judesio“, – sakė ji 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas