Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07

„Mes ne prieš, bet...“: Dalia Grybauskaitė srebia savo pačios užvirtą košę

Ketvirtadienio 15min podkasto „Mes ne prieš, bet...“ galėjo ir nebūti, nes baisesnė nei cenzūra yra gripo epidemija. Tačiau Ginas Dabašinskas didvyriškai kovoja ir pasirodė, nors ir su kitu, nei įprasta, balsu. O pasirodęs iš kitos pusės pažvelgė į nepaskirtos aplinkos ministrės skandalą.

Prezidentės nepaskirtos aplinkos ministrės Irmos Gudžiūnaitės sukeltas skandalas gresia virsti rimta politine krize. Įpykęs premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad iki to, kol bus išrinktas naujas prezidentas, neieškos kito kandidato.

Žurnalistai Ginas Dabašinskas ir Raimundas Celencevičius aptarė,kas gi čia galėtų sutaikyti susipykusius valstybės vadovus ir prisiminė ankstesnius odiozinius ministrus, kuriuos Dalia Grybauskaitė kažkodėl paskyrė. Ir ne tik paskyrė, bet ir tuo pačiu prisiėmė moralinę atsakomybę. Tad pagrįstas klausimas: o kodėl gi dabar nutiko kitaip?

G.Dabašinskas įžvelgė, kad šaknys slypi kur kas giliau. Prezidentė per savo valdymo dešimtmetį suformavo tokią valdymo praktiką, kurią būtų galima pavadinti net ir autoritarine. O dabar paaiškėjo, kad atsirado talentingų jos pasekėjų, kurių ryškiausias, žinoma, S.Skvernelis.

Kas dar? Ženevoje ketvirtadienį 30 balsų persvara pritarta Espoo (Jungtinių Tautų Poveikio aplinkai įvertinimo tarpvalstybiniame kontekste konvencija) ataskaitai apie Astravo atominę elektrinę. Joje rašoma, kad Baltarusija pažeidė Espoo konvencijos tris straipsnius. Tačiau už konvencijos pažeidimą nei baudų, nei kitokių sankcijų Baltarusijai nėra numatyta. Čia G.Dabašinskas vėl žvilgtelėjo į praeitį ir pasipiktino konservatoriais, kurie kažkada bravūriškai šaukė, kad tos elektrinės nei kas statys, nei pastatys. Tad ši pergalė su dideliu kartėlio prieskoniu.

R.Celencevičius atrado, kad galime sulaukti dar vieno kandidato į prezidentus. Paralelinė su valstiečiais ir žaliaisiais siejama interneto žiniasklaida atvirai maldauja, kad kandidatu taptų šios politinės jėgos maištininku tapęs Mindaugas Puidokas.

Na, o podkasto pabaigoje nuskambėjo reklama, tiesa, niekieno neapmokėta. Penktadienį R.Celencevičius ir G.Dabašinskas 15min studijoje surengs kryžminę populiariausio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos apklausą. Nausėdos, kuris Lietuvai skiria ne tik visas jėgas, bet ir visas per dvidešimt metų sukauptas santaupas.

Podkasto „Mes ne prieš, bet...“ kūrėjai – 15min vyr. redaktorius R.Celencevičius ir žinomas radijo bei televizijos laidų vedėjas, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas.

15min podkastas „Mes ne prieš, bet...“ transliuojamas kiekvieną darbo dienos vakarą. Jame R.Celencevičius ir G.Dabašinskas aptaria svarbiausius dienos įvykius, skandalus bei prognozuoja, kas nutiks rytoj. Ir rimtai, ir pajuokaudami.

Klausykite mūsų kiekvienos darbo dienos vakarą per portalą 15min ir naują audioplatformą 15min Klausyk. Kviečiame „Apple“ ir „Android“vartotojus atsisiųsti programėlę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento