Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 04 03

„Mes ne prieš, bet...“: neapykanta, korupcija, išvarytas „Google“ ir kiti nutikimai

Trečiadienį Lietuvoje būta įvykių, tačiau jie tokie smulkūs, kad 15min podkasto „Mes ne prieš, bet...“ žurnalistams Raimundui Celencevičiui ir Ginui Dabašinskui teko pasidairyti ne tik pro langą, bet ir gerokai toliau.

R.Celencevičius ir G.Dabašinskas aptarė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno ir Lietuvos banko Vito Vasiliausko konfliktą, kuris sukėlė ne tik iki šiol bankiniuose reikaluose neregėtą viešumo bangą, bet ir išvijo iš Lietuvos „Google“ mokėjimų paslaugą bei, ko gero, be labai gerai apmokamo darbo paliko Andriaus Kubiliaus sūnų.

Prisiminė ir naująjį aplinkos ministrą Kęstutį Mažeiką, kurį paskyrusi prezidentė Dalia Grybauskaitė neišspaudė nė žodžio – nei ko linki, nei ko tikisi. Nusistebėjo, kodėl susisiekimo ministro Roko Masiulio auditoriai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldžiose įstaigose aptiko baisių dalykų, bet naujasis švietimo ministras Algirdas Monkevičius dėl to net neranda ko atleisti.

Atsargiai pagyrė Estijos prezidentę Kersti Kaljulaid, kuri važiuodama į Maskvą atidaryti renovuotos Estijos ambasados pareikalavo susitikimo su Vladimiru Putinu ir jį gavo. Ir grįžo prie Ukrainos, kur į antrąjį prezidento rinkimų turą patekę Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir rinkimų favoritas Volodymyras Zelenskis jau ėmė pliektis iš peties. R.Celencevičius G.Dabašinskui papasakojo, kuo baigėsi televiziniu prezidentu trejus metus buvusio V.Zelenskio serialas „Liaudies tarnas“.

Podkasto „Mes ne prieš, bet...“ kūrėjai – 15min vyr. redaktorius R.Celencevičius ir žinomas radijo bei televizijos laidų vedėjas, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas.

15min podkastas „Mes ne prieš, bet...“ transliuojamas kiekvieną darbo dienos vakarą. Jame R.Celencevičius ir G.Dabašinskas aptaria svarbiausius dienos įvykius, skandalus bei prognozuoja, kas nutiks rytoj. Ir rimtai, ir pajuokaudami.

Klausykite mūsų kiekvienos darbo dienos vakarą per portalą 15min ir naują audioplatformą 15min Klausyk. Kviečiame „Apple“ ir „Android“ vartotojus atsisiųsti programėlę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus