Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 08 13 /13:11

Meškiukių desanto istoriją narplios Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas

Meškiukų desantas keliauja į Seimą. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas pranešė, kad kitą savaitę ketinama surengti neeilinį NSGK posėdį.
Вот таких мишек сбросили на Белоруссию.
Meškiukų kelionės į Baltarusiją istoriją narplios NSGK / Фото с портала bnp.by

A.Anušausko teigimu, atsakymai iš atsakingų institucijų dėl švedų pilotuojamo lėktuvo skrydžio jau gauti ir bus svarstomi neeilinio posėdžio metu kitą savaitę.

„Posėdžio tema – dėl liepos 4 dieną Švedijos piliečių pilotuojamo lėktuvo ir mūsų institucijų veiksmų”, – 15min.lt sakė A.Anušauskas.

Nerimą NSGK komitetui kelia faktas, kad Baltarusija maždaug mėnesį tylėjo apie incidentą.

„Šiuo atveju kyla pačių įvairiausių klausimų. Kodėl taip buvo, kas planuota per tą mėnesį, kas buvo vykdoma. Aš manau, kad šiuo atveju NSGK nariai, pirmiausia susipažinę su informacija, turėtų stengtis atsakyti į šituos klausimus, kurie susiję su Baltarusija. O mūsų institucijų veiksmus taip pat galime įvertinti, tuo labiau kad pateikta detali informacija“, – sakė NSGK pirmininkas. Daugiau apie incidentą jis sakė nekomentuosiantis, kol neįvyko komiteto posėdis.

Liepos 4-ąją švedų lėktuvas numetė ant pietinės Minsko dalies ir gyvenvietės už 50 km nuo sostinės pliušinius meškiukus, prie kurių buvo prikabinti užrašai „Negalite mums užkimšti burnų“, „Žaislai reikalauja žmogaus teisių gynimo Baltarusijoje“.

Pranešama, kad lėktuvas į Baltarusiją įskrido iš Lietuvos.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė laukiąs atsakymų iš Lietuvos dėl švedų „pliušinių meškiukų“ akcijos ir pagrasino, kad „Lietuvai dėl to maža nepasirodys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas