Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Metų metus lauktas istorinis momentas: buriuojantys vaikai pasimatavo jūrą

90 kilometrų jūros turinčioje Lietuvoje sunku sutikti buriuotoją, kuris vaikas būdamas treniravosi ne mariose, o jūroje. Buriuotojai istoriniu momentu vadina atsivėrusią galimybę Šventojoje vaikams buriuoti būtent jūroje.
Buriuojantiems vaikams atsivėrė ypatinga galimybė išbandyti buriavimą jūroje
Buriuojantiems vaikams atsivėrė ypatinga galimybė išbandyti buriavimą jūroje / A.Bukartaitės nuotr.

Nuo antradienio buriuojantys vaikai treniruojasi Šventojoje. Tokia galimybė atsirado pasirašius bendradarbiavimo sutartį su Palangos savivaldybe.

Kaip teigė buriavimo mokyklos „Žiemys“ Klaipėdoje vadovas Laurynas Juodeška, tai istorinis momentas. „Vaikams atsivėrė nauja galimybė išbandyti visiškai kitokį vandens paviršių, nei marios. Iki šiolei galėjome mokytis Drevernoje bei Skaidriajame karjere Gargžduose. Ten ir liks mūsų pagrindinė bazė, tačiau su vyresniais vaikais jau galėsime mokytis plaukti ir jūroje“, – teigė jis 15min.

A.Bukartaitės nuotr./Buriuojantiems vaikams atsivėrė ypatinga galimybė išbandyti buriavimą jūroje
A.Bukartaitės nuotr./Buriuojantiems vaikams atsivėrė ypatinga galimybė išbandyti buriavimą jūroje

Palangos miesto savivaldybė šią vasarą tapo ketvirtuoju mokyklos dalininku. Savivaldybė valdo ir Šventosios uostą, kuriam Seimas šių metų liepą balsų dauguma davė leidimą uosto plėtrai.

Nuo 2027-ųjų jame galėtų švartuotis laivai, apie 300 jachtų, atsirasti sporto mokyklos ar net olimpinė vandens sporto bazė.

„Tai kartu ir galimybė geriau pasiruošti tarptautinėms buriavimo varžyboms. Iki šiol mūsų vaikams labai trūko pamokų būtent jūroje, kur visai kitokia banga nei mariose“, – kalbėjo L.Juodeška. Anot jo, perspektyvos atsiveria ir kitų miestų buriuotojams.

„Vaikai gal to momento nesupranta, jie yra plaukioję Baltijos jūroje Latvijoje. Yra sakančių, kad Lietuvoje vaikai negalėjo buriuoti jūroje ir 50 metų. Sunku pasakyti, ar tai tiesa, bet kartu niekas nežino, kuris paskutinis vaikystėje mokėsi buriuoti būtent jūroje“, – kalbėjo „Žiemio“ vadovas.

„Žiemio“ buriavimo mokyklą lanko 50 vaikų iš Klaipėdos regiono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas