Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 07

„MG Baltic“ prezidentas D.Mockus nuo komentarų apie R.Kurlianskio „paskolą“ susilaiko

„MB Baltic“ koncerno prezidentas Darius Mockus susilaiko nuo komentarų apie kyšininkavimu įtariamo buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulo keliamą versiją esą pareigūnų aptikti pinigai buvo koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio paskola politikui.
Eligijus Masiulis ir Darius Mockus
Eligijus Masiulis ir Darius Mockus / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

D.Mockus 15min atsiųstame komentare neatsakė, ar „paskolai“ buvo naudoti koncerno, ar R.Kurliansko asmeniniai pinigai, susilaikė ir nuo vertinimų apie tokias sutartis be notarų tarp koncerno darbuotojų ir politikų.

„Jūsų pateikta informacija yra asmeninė E.Masiulio pozicija, kurios aš negaliu vertinti ar komentuoti. Primenu, kad su kolega R.Kurlianskiu iki šiol nesu matęsis ar kalbėjęs, todėl jo veiksmų vertinti remiantis trečiojo asmens žodžiais negaliu“,– trumpame komentare dėsto D.Mockus.

Antradienį E.Masiulis nutraukė tylą ir išplatino viešą laišką, kuriame pateikė savo įvykių versiją. Kyšininkavimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas teigia iš R.Kurlianskio gavęs ne kyšį, o 90 tūkst. eurų paskolą, kurią ketino grąžinti per metus.

VIDEO: Parodymus duoti baigęs E.Masiulis: „Aš tikrai neėmiau kyšio“
VIDEO: Eksperimentas: ar gėrimo dėžutėje telpa 90 tūkst. eurų grynais?

Birželio pradžioje R.Kurlianskis paleistas į laisvę, jam paskirta kita kardomoji priemonė – namų areštas, jis pasirašė rašytinį pasižadėjimą neišvykti, gavo asmenų, su kuriais negali bendrauti, sąrašą ir sumokėjo 25 tūkst. eurų užstatą.

Gegužės 12 dieną sulaikytas R.Kurlianskis įtariamas papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas