Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 18

Milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus turtus teisėtai paveldėjo Aistė Grybauskienė ir Henrikas Karpavičius

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs mirusio milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus sūnaus Roko skundą, paskelbė, kad prieš mirtį R.Karpavičiaus pasirašytas testamentas yra teisėtas ir turi juridinę galią, todėl paveldėti milijonieriaus turtą turi teisę 2019 m. kovo 28 d. su juo susituokusi kaunietė Aistė Grybauskienė, po santuokos sudarymo pasirinkusi Karpavičienės pavardę, ir brolis Henrikas Karpavičius, skelbia delfi.lt.
Raimondas Karpavičius
Velionis milijonierius Raimondas Karpavičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Praėjus 4 metams po įspūdingą verslo imperiją valdžiusio Marijampolės milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus mirties teismas padėjo tašką jo šimtamilijoninio palikimo istorijoje – delfi.lt šaltiniai atskleidė, kad verslininko sūnus Rokas Karpis patyrė skaudų pralaimėjimą, nes jam taip ir nepavyko įrodyti, jog tėvo pasirašytas testamentas turėtų būti pripažintas negaliojančiu.

Skaičiuojama, kad mirusio verslininko turtas gali siekti daugiau nei 100 mln. eurų.

15min primena, kad teismas dar 2020 m. vasarą pradėjo iš esmės nagrinėti mirusio pieno perdirbimo įmonės „Marijampolės pieno konservai“ akcininko ir vadovo Raimondo Karpavičiaus testamento bylą.

Ieškinį prieš metus mirusio verslininko broliui Henrikui ir sutuoktinei Aistei Karpavičienei, kuriems paliko palikimą, Vilniaus miesto apylinkės teismui pateikė jo sūnus Rokas Karpis – jis nesutiko su tėvo valia ir ginčijo testamentą, prašydamas jį pripažinti negaliojančiu.

Skaičiuojama, kad verslininko turtas gali siekti daugiau nei 100 mln. eurų.

Apygardos teismo nutartis dėl testamento jau įsiteisėjusi ir turi būti vykdoma, tiesa, ji dar gali būti kasacine tvarka peržiūrėta Lietuvos Aukščiausiajame Teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas