Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minint Tarptautinę mokytojų dieną bus apdovanoti Metų mokytojai

Minint Tarptautinę mokytojų dieną Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje penktadienį bus apdovanoti Metų mokytojai, įteikta Meilės Lukšienės ir Lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premijos.
Įtraukusis ugdymas
Įtraukusis ugdymas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Metų mokytojo premijas šiemet gaus aštuoni pedagogai: Panevėžio rajono Velžio gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja Jolanta Andriuškevičienė, Kuršėnų Pavenčių mokyklos-daugiafunkcio centro matematikos mokytoja Rasytė Gedaminskienė, Kauno Juozo Urbšio progimnazijos geografijos mokytojas Mindaugas Norkevičius, Klaipėdos Litorinos mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Sigita Koroliovė.

Taip pat – Alytaus šv. Benedikto gimnazijos geografijos, ekonomikos ir verslumo mokytojas Modestas Raudonis, Plungės „Saulės“ gimnazijos geografijos mokytoja Ingrida Tamošauskienė, Prienų „Žiburio“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Nijolė Šervenikaitė ir Vilniaus Sausio 13-osios progimnazijos meno vadovė Marytė Rimutė Zaleckaitė.

Meilės Lukšienės premija šįmet bus įteikta jos laureatui Vilniaus jėzuitų gimnazijos matematikos mokytojui Šarūnui Vaitkui.

Jis Vilniaus jėzuitų gimnazijoje dirba nuo 2022 metų, per pamokas naudoja inovatyviausias matematikos mokymo priemones, tokias kaip „Geogebra“, „Desmos“, „Mathcha“, neapsiriboja vien teorija ar uždavinių sprendimu, bet kalba ir apie tai, kaip ugdyti mokymosi įpročius, kaip mokytis matematikos, ją pamilti.

Lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija bus įteikta Kavano (Airija) lituanistinės mokyklos „Gintarėlis“ vadovei ir lietuvių kalbos mokytojai Donatai Simonaitienei. 

Mokytoja Kavano lituanistinei mokyklai vadovauja 15 metų. Vyresnius vaikus ji taip pat moko lietuvių kalbos ir istorijos, aktyviai bendrauja su mokinių tėvais, konsultuoja dvikalbystės ir daugiakalbystės klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas