Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 07

Ministrė A.Bilotaitė dalyvaus ES ministrų taryboje

Gruodžio 8-9 dienomis vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė lankysis Briuselyje, kur dalyvaus ES Teisingumo ir vidaus reikalų tarybos posėdyje. Jame 27 šalių ministrai ieškos sprendimų, kaip suvaldyti migracijos krizę bei atremti hibridines grėsmes – bus diskutuojama dėl pokyčių ES migracijos politikoje bei ES išorės sienos apsaugos stiprinimo, praneša Vidaus reikalų ministerija (VRM).
Agnė Bilotaitė lankosi Kapčiamiestyje
Agnė Bilotaitė lankosi Kapčiamiestyje / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Ministrės darbotvarkėje taip pat numatyti dvišaliai susitikimai su Europos Komisijos vidaus reikalų komisare Ylva Johansson, Europos sienos ir pakrančių apsaugos agentūros (Frontex) vadovu Fabrice Leggeri, Slovėnijos vidaus reikalų ministru Aleš Hojs bei ES tarybai kitą pusmetį pirmininkausiančios Prancūzijos vidaus reikalų ministru Gerald Darmanin.

„Valdydama migracijos krizę Lietuva jau padarė visus būtinus žingsnius – dabar reikalingi sprendimai tarptautiniu lygmeniu. Laukiame Europos Komisijos pasiūlymo dėl Šengeno sienų kodekso. Tikimės, kad jame bus įtvirtintos Lietuvos jau išbandytos išorės sienų apsaugos ir prevencijos priemonės“, – teigia ministrė A.Bilotaitė.

Dvišaliuose susitikimuose ministrė A.Bilotaitė pristatys aktualią informaciją apie situaciją Lietuvos-Baltarusijos pasienyje, aptars poreikį stiprinti Lietuvos sienos su Baltarusija infrastruktūrą bei būtinybę sukurti efektyvius teisinius įrankius šalims, susiduriančioms su dirbtinai sukeltu migrantų antplūdžiu.

Susitikime su „Frontex“ vadovu F.Leggeri ministrė A. Bilotaitė aptars tolimesnį bendradarbiavimą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje ir pasirašys sutartį dėl „Frontex“ pareigūnų apginklavimo. „Frontex“ tęsia misiją Lietuvoje, ją vykdo 63 „Frontex“ pareigūnai.

Ministrė taip pat dalyvaus Interneto forume, Europos Komisijos kasmet organizuojame renginyje, kuriame bendrai diskusijai ir sprendimų paieškai dėl žalingo turinio internete prevencijos kviečiami ES institucijų, agentūrų atstovai, valstybių narių vidaus reikalų ministrai ir privačios kompanijos. Ministrė forume pristatys informaciją apie Lietuvos patiriamas dezinformacijos atakas ir skatins kurti vieningą ES atsaką į dezinformaciją ir propagandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai