Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 13

Ministrė pirmininkė susitiko su Palestinos ministru pirmininku Mohammadu Shtayyeh

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį susitiko su Palestinos ministru pirmininku Mohammadu Shtayyeh. Susitikime aptarta saugumo situacija regione ir pasaulyje, dvišaliai santykiai, platesnio ekonominio bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Palestinos galimybės, rašoma Vyriausybės kanceliarijos pranešime spaudai.
Susitikimas
Susitikimas / Vyriausybės kanceliarijos nuotr.

„Džiaugiamės bendrais projektais, kurie neapsiriboja ryšių skatinimu tradicinėse ekonomikos šakose, bet ir padeda išpildyti skaitmenizacijos, IT sektoriaus potencialą. Tačiau gerovės kūrimas bet kuria forma nėra įmanomas be saugumo ir taikos. Rusijos karas prieš Ukrainą išjudino pokyčius globalioje saugumo architektūroje, jo padariniai kelia pavojų ne tik Europai, bet ir Artimiesiems Rytams ir pasauliui“, – sakė ministrė pirmininkė.

Susitikime aptartas Rusijos karo prieš Ukrainą poveikis regioniniam ir globaliam saugumui, ekonomikai ir maisto saugai.

I.Šimonytė ir A.Shtayyeh aptarė Lietuvos patirčių perdavimo skaitmenizacijos, finansinių technologijų, atliekų rūšiavimo ir užstato sistemos įgyvendinimo srityse, verslo partnerysčių, studijų mainų programų perspektyvas.

Susitikime aptartas Artimųjų Rytų taikos procesas ir dviejų valstybių sprendimas kaip vienintelis būdas tvariai taikai tarp Izraelio ir Palestinos pasiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas