Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 28

KAM gina A.Anušauską: „Ministro paskelbta informacija neturi įslaptintos informacijos požymių“

Liepos 25 d. krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko „Facebook“ įraše paskelbta informacija neturi įslaptinamos informacijos, susijusios su krašto apsaugos sistemos veikla, detaliajame sąraše nustatytų įslaptintos informacijos požymių, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Taip ministerija sureagavo į viešojoje erdvėje jau kelias dienas nerimstantį skandalą, kai A.Anušausko feisbuke paskelbtą informaciją nagrinėja kolegos politikai, nuomonę išsakė ir prezidentas Gitanas Nausėda.

KAM pranešime rašoma, kad „informacijos įslaptinimo pagrindas – Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo 7 straipsnyje išdėstytas įslaptinamos informacijos kategorijų sąrašas“. Remiantis šiuo sąrašu paslapčių subjektų parengti ir patvirtinti detalūs įslaptinamos informacijos sąrašai ir konkrečios informacijos turinys.

Vadovaujantis krašto apsaugos ministro patvirtintu „Įslaptinamos informacijos, susijusios su krašto apsaugos sistemos veikla, detaliuoju sąrašu“ yra įslaptinama detali informacija apie kovinės (karinės) technikos įrangą, jos sudedamąsias dalis ir jų realias technines kovines galimybes.

Dėl kovinės (karinės) technikos įsigijimo sandorio įslaptinimo, slaptumo žymos, jeigu bus priimtas sprendimas sudaryti sandėrį, spręs Krašto apsaugos ministerijos specialioji ekspertų komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas