Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Mirė buvusi partizanė Leonora Daumelytė-Jakaitienė: „Velionei buvo svarbūs Tėvynės laisvės siekiai“

Pirmadienį eidama 94-uosius metus mirė buvusi Tauro apygardos partizanų ryšininkė, Kengyro sukilimo Steplage dalyvė, laisvės kovų dalyvė Leonora Daumelytė-Jakaitienė (Tulpė), antradienį pranešė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras.
 Leonora Daumelytė -Jakaitienė
Leonora Daumelytė -Jakaitienė / J.Jakaičio archyvo nuotr.
Temos: 2 Partizanas Netektis

„Dėl mylimos Mamos netekties Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generalinis direktorius dr. Arūnas Bubnys savo ir visos bendruomenės vardu nuoširdžiai užjaučia Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Vilniaus miesto skyriaus pirmininką prof. Joną Jakaitį, jo šeimos narius, artimuosius.

Dėl šios mirties LGGRTC užjaučia politinių kalinių ir tremtinių bendruomenę, laisvės gynėjus ir visus Lietuvos geros valios žmones, kuriems teko patirti šios asmenybės šviesą.“ – sakoma Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro pranešime.

,,Mes visada prisiminsime, kad Velionei buvo svarbūs Tėvynės ir Lietuvos laisvės siekiai. Visas jos gyvenimas buvo skirtas kovai už Tėvynės laisvę, herojiškumo ir pasiaukojimo vardan dėl Nepriklausomos Lietuvos pavyzdys, prisidėjusios prie tvirtų laisvės pamatų kūrimo.

Sunkią netekties valandą sakome, kad mūsų atmintyje išliks gerumo, dosnumo kupinas žmogus, kūręs ne tik savo ir artimųjų tikėjimą būti dorais ir teisingais žmonėmis, bet ir norą kurti šviesesnę visuomenės gerovę ....“, – sako Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo generalinis direktorius dr.A.Bubnys.

Šv. Mišios už mirusiąją bus aukojamos 2024 m. liepos 4 d. 8.00 val. šv. Antano Paduviečio bažnyčioje (Radvilėnų pl. 11, Kaunas). Atsisveikinimas su Velione 2024 m. liepos 4 d. nuo 9.00 val. šv. Antano Paduviečio šarvojimo salėje (Radvilėnų pl. 15a, Kaunas). Į amžinąją kelionę Velionė bus išlydėta liepos 04 d. 15.00 val. Laidotuvės Garliavos kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius