Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 13 /14:27

Po sunkios ligos mirė buvusi teisingumo ministrė Milda Vainiutė

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį mirė teisininkė, buvusi teisingumo ministrė ir Seimo kontrolierė Milda Vainiutė. Ji mirė po sunkios ligos. M.Vainiutei buvo 61 metai.

Pirmasis apie tai pranešė LRT.

15min šią žinią patvirtino ekspremjeras Saulius Skvernelis ir Seimo kontrolierių įstaigos vadovė Erika Leonaitė.

Buvęs premjeras, kurio Vyriausybėje dirbo M.Vainiutė, teigė vertinęs ją kaip ypač gerą žmogų ir tikrą profesionalią.

„Labai delikati, išlaikyta, mandagi, kukli, puikiai išmanė savo darbo specifiką. Dirbo, stengėsi, darė, ką galėjo. Vertinu ją kaip profesionalią, buvo tikrai geras, šiltas žmogus“, – 15min sakė S.Skvernelis.

Jo teigimu, M.Vainiutė pastaruoju metu sunkiai sirgo.

Apie M.Vainiutės mirtį penktadienį pranešė ir Seimo kontrolierių įstaiga.

„Milda Vainiutė buvo Seimo kontrolierė, kuri nuoširdžiai vadovavosi principu svarbus kiekvienas. Ji visada rasdavo laiko išklausyti ir išgirsti kiekvieną žmogų. Mūsų visų atmintyje ji visada išliks kaip labai šilta, atjaučianti ir žmogiška kolegė,“ – teigė įstaigos vadovė Erika Leonaitė.

Užuojautą paskelbė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Ji buvo sąžininga, kompetentinga ir kruopšti valstybės pareigūnė, kurios veiklos centre buvo žmogaus teisių klausimai. Tai išties didelė netektis“, – užuojautoje teigė parlamento vadovė.

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska savo ir Teisingumo ministerijos bendruomenės vardu taip pat reiškia užuojautą dėl Mildos Vainiutės netekties.

„Reiškiu nuoširdžią užuojautą Mildos Vainiutės artimiesiems, bendraminčiams ir studentams. Jos pastangos ir darbai einant ministro pareigas vienareikšmiškai stiprino Lietuvos teisingumo sritį. Jos patirtis ir įžvalgos tapo neatsiejamomis nuo tvarios teisėkūros praktikos Lietuvoje. Neabejoju, kad Mildos Vainiutės akademinis darbas išliks vertingu palikimu daugeliui ateities Lietuvos teisininkų“, – teigia E.Dobrowolska.

M.Vainiutė nuo 2018 m. ėjo Seimo kontrolierės pareigas.

M.Vainiutė įgijo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos kvalifikaciją, vėliau baigė teisės mokslus Vilniaus universiteto Teisės fakultete, studijavo teisę ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje.

M.Vainiutės akademinė karjera klostėsi Mykolo Romerio universitete. Ji buvo Teisės fakulteto profesorė, Konstitucinės teisės katedros vedėja, Konstitucinės ir administracinės teisės katedros vedėja, Viešosios teisės instituto direktoriaus pavaduotoja.

Vėliau M.Vainiutė dirbo Nacionalinėje teismų administracijoje, Teisingumo ministerijoje.

2003–2009 m. buvo prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, 2009–2010 m. 2016–2018 m. Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje M.Vainiutė ėjo teisingumo ministrės pareigas, nuo 2018 m. buvo Seimo kontrolierė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas