Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 13 /14:09

Mirė kontrabandos karaliumi tituluotas Vilius Karalius

Mirė kontrabandos karaliumi tituluotas buvęs policijos pareigūnas Vilius Karalius. Tai 15min penktadienį patvirtino jo sūnus Edgaras.
Vilius Karalius
Vilius Karalius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tiesa, bet daugiau nesiplėsiu. Toks faktas įvyko ir tiek“, – teigė V.Karaliaus sūnus Edgaras.

Pastaruoju metu buvo laisvėje

15min žiniomis, pastaruoju metu V.Karalius buvo laisvėje. Tai patvirtino ir Kalėjimų tarnyba.

„Jūsų minimas asmuo šiuo metu laisvės atėmimo bausmės kalėjime neatlieka“, – 15min sakė tarnybos atstovė Virginija Vervečkaitė.

Jos teigimu, 2023 metų gegužę V.Karalius, taikant lygtinį paleidimą, buvo paleistas iš Pravieniškių 1-ojo kalėjimo ir perduotas Lietuvos probacijos tarnybai.

Prieš tai jis atlikinėjo bausmę Pravieniškių 2-jame ir Vilniaus kalėjimuose.

Lietuvos probacijos tarnybos atstovė Simona Banėnienė 15min teigė, kad V.Karalius probacijos priežiūroje buvo iki šių metų rugpjūčio pabaigos.

VIDEO: 15min.lt - Vilius Karalius ir kiti kaltinamieji kontrabandos byloje

Pasak jos, Probacijos tarnybos teikimu teismas gali prieš terminą nutraukti probuojamojo priežiūrą, jam faktiškai atlikus ne mažiau kaip tris ketvirtadalius probacijos termino, kai jo rizika ir elgesys probacijos vykdymo metu rodo, jog probacijos tikslai gali būti pasiekti be tolesnės priežiūros, jeigu tik probuojamasis nepažeidė probacijos sąlygų, nepadarė nusižengimų ir nėra įtariamas kitomis nusikalstamomis veikomis.

Ne kartą teistas

Policijoje beveik 20 metų dirbęs V.Karalius vėliau buvo ne kartą teistas.

Pernai vasarį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas vienoje didžiausių kontrabandos bylų Lietuvos istorijoje jam skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę.

2019 metais V.Karalius buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu rezonansinėje teisėjų ir advokatų korupcijos byloje.

Teisėsaugos pareigūnų duomenimis, itin stambaus masto kontrabanda besivertęs V.Karalius 2002-aisiais kreipdavosi į savo tuometinės sugyventinės tėvą teisėją, kad šis padėtų išvengti suėmimo už kontrabandos gabenimą įkliuvusiems jo bendrams. Šioje byloje iš viso nuteisti trys teisėjai – buvęs Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininkas Arvydas Gudas, Biržų rajono apylinkės teismo teisėja Palmira Linkevičienė ir Panevėžio miesto apylinkės teismo pirmininkas Darius Japertas.

VIDEO: Į teismą atvestas „kontrabandos karaliumi“ vadinamas Vilius Karalius

V.Karaliui tuomet teismas skyrė pustrečių metų laisvės atėmimo, bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams.

2009 metų pabaigoje V.Karalius su bendrininkais pripažintas kaltu dėl nusikalstamo susivienijimo ir kontrabandos tinklo organizavimo. Tuomet jam teismas skyrė subendrintą galutinę dvejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose. Neatlikęs visos bausmės jis išėjo į laisvę.

2011 metais jis buvo vėl sulaikytas dėl itin didelės kontrabandos. Šioje byloje jis buvo teisiamas kartu su dviem dešimtimis bendrininkų.

Skaičiuojama, kad V.Karaliaus vadovaujamos grupuotės per valstybės sieną atgabeno arba bandė gabenti beveik 100 mln. eurų vertės kontrabandą. Dėl to jis buvo suimtas 2011 metų balandį, o į laisvę paleistas 2014 m. rugsėjį.

Įdomi detalė – V.Karalius beveik 20 metų dirbo policijoje ir tarnybą paliko dėl sveikatos problemų. Todėl jis gavo valstybinę pareigūno pensiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?