Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė rašytojas ir žurnalistas Alvydas Dargis: „Visi jo straipsniai sulaukdavo milžiniško atgarsio“

Penktadienį vakare, savo namuose, surastas miręs Daliaus Dargio dėdė Alvydas Dargis.
Alvydas Dargis
Alvydas Dargis / Asmeninio archyvo nuotr.

„Vakar – penktadienį vakare mus pasiekė labai liūdna žinia – savo namuose, Kaune surastas miręs mano didžiausias, svarbiausias kūrybinių darbų patarėjas, žurnalistinio darbo bei knygų idėjų generatorius – mano mylimas dėdė, senokai Anapilin išėjusio tėvo brolis Alvydas Dargis.

Būtent jo dėka pasirinkau žurnalisto, rašytojo kelią. Tik jo patarimų dėka nuveikta daug šaunių, įsimintinais virtusių darbų. Jo dėka sugalvota daug originalių ir rimtais brendais tapusių mano knygų pavadinimų.

Labai liūdna, jautru, bei skaudu ypač šiuo gana sudėtingu mano gyvenimo laikotarpiu – šįvakar su skaudančia širdimi sužinojau, kad Alvydas tiesiog mirė iš sielvarto dėl to, jog buvau uždarytas už grotų. Pasiekė liūdnos žinios, kad norėjo man labai visapusiškai padėti, bet tiesiog nespėjo ir negalėjo“, – rašoma Daliaus Dargio pranešime „Facebook“.

D.Dargis praneša, jog jo dėdė A.Dargis surastas beveik po mėnesio laiko po mirties.

„Jis mirė būtent tomis rugsėjo dienomis, kai man teismas nutarė skirti mėnesio suėmimą Kauno kalėjime. Jis tiesiog to nepakėlė.

Kas liūdniausia, kad surastas miręs beveik po mėnesio laiko, nes niekas negalėjo su juo susisiekti. Kaip žinia, 2 savaites išvis buvau izoliuotas nuo viso išorinio, normalaus pasaulio – taigi, neturėjau galimybių su visais sklandžiai kontaktuoti.

Labai liūdna, kad nespėjome bent trumpam pabendrauti. O būtume turėję apie daug ką padiskutuoti bei apibendrinti nūdienos aktualijas.

Liūdna ir skaudi netektis, nes ji nutiko dėl to, kas man nutiko ir visiems artimiesiems sudavė daug nereikalingų smūgių“, – rašo D.Dargis.

„Jis buvo pabrėžtinai kuklus ir uždaras žmogus, bet aš priminsiu apie jo nuveiktus istorija tapusius didelius darbus: A.Dargis (1945 – 2024) nemažai metų rašė išskirtines publikacijas legendiniame „Nemuno“ žurnale, vėliau kaip specialių žurnalistinių tyrimų autorius „Lietuvos ryto“ laikraštyje. Parašyta šimtai publikacijų skirtingomis temomis.

Jo visi straipsniai sulaukdavo milžiniško atgarsio. Patys garsiausi A.Dargio publikuoti tyrimai – apie R.Kalantos 1972-ųjų įvykius Kaune, fentanilio pėdsakus Kaune, sovietų desantininkų grupuotes, R.Pakso rėmėjo J.Borisovo praeitį spec.daliniuose, kunigo R.Mikutavičiaus nužudymo bylos mįsles ir kt.

A.Dargis dar sovietmečiu yra parašęs kelias knygas – garsiausia „Laiškai iš diskotekos“.

Jis ženkliai kaip scenarijaus autorius ir konsultantas prisidėjo prie R.Banionio dokumentinio kino filmo „Fontano vaikai“ (1990 m.).

Prieš mirtį A.Dargis ketino išleisti knygą apie Kalantines bei nežinomus R.Kalantos bylos užkulisius, bet nesuspėjo. Jei pavyks gauti rankraštį – šita jo paskutinė idėja bus realizuota mano pastangomis“, – priduria D.Dargis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito