Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė turistė iš Lietuvos, kuri buvo pasiklydusi Tatrų kalnuose

Viena iš lietuvių turisčių, kurias Tatrų kalnuose esančioje Švinicos apylinkėse rado gelbėtojai, mirė. Kai pagalba pasiekė moterį, ji buvo be sąmonės ir gilios hipotermijos būklės. Nelaimėlė buvo nuvežta į Krokuvos ligoninę, tačiau jos išgelbėti nepavyko, pranešė tvn24.pl.
Gelbėtojai Tatrų kalnuose
Gelbėtojai Tatrų kalnuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lenkijos gelbėtojai Tatrų kalnuose penktadienį ieškojo trijų lietuvių moterų. Ekspedicijoje dalyvavo keturiasdešimt keturi gelbėtojai ir sraigtasparnio įgula, kuri šeštadienio rytą vykdė skrydžius. Vieną iš ieškomųjų pavyko rasti tik 4.20 val. ryto Liliovės perėjoje, jungiančioje Lenkiją su Slovakija.

„Turistė buvo be sąmonės ir gilios hipotermijos būklės. Jos kūno temperatūra siekė tik 21 laipsnį Celsijaus. Gelbėtojai ir gydytojas dvi valandas ją šildė vietoje“, – sakė gelbėtojų atstovas Piotras Konopka.

Moteris buvo nugabenta į vieną iš Krokuvos ligoninių, tačiau jos išgelbėti nepavyko. Po kelių valandų ji mirė ligoninėje.

Budintis gelbėtojas P.Konopka sakė, kad turistės neturėjo nei įrangos, nei žinių: „Jei jos būtų turėjusios žinių, tikrai nebūtų ten atsiradę tokiomis sąlygomis.“

Dar dvi lietuvės buvo rastos Gonsienicovos perėjoje, esančioje ne turistų maršrute. Ryto valandomis viena iš jų sraigtasparniu buvo nugabenta į Zakopanę. Trečioji nukentėjusioji, kurios būklė buvo gera, buvo nugabenta į Halos Gonsienicovos kalnų prieglaudą.

Pasak gelbėtojo, turistės net negalėjo nurodyti savo kelionės detalių, iš kur išvyko ir į kurią pusę ėjo. Be to, jos neturėjo tinkamos įrangos ir šiltų drabužių. Jos taip pat negalėjo pasakyti, kur nakvojo, teigdamos, kad apsistojo Katovicų viešbutyje, o iš tiesų nakvojo Kuznicėje.

Turistinės sąlygos Tatruose penktadienį buvo blogos, o naktį dar pablogėjo. Viršukalnes gaubė tirštas rūkas, ribojantis matomumą, o temperatūra nukrito iki 4 laipsnių Celsijaus. Pūtė stiprus vėjas, kurio gūsiai siekė iki 120 km/h, ir lijo. Šeštadienį nuo ankstyvo ryto virš Tatrų nušvito saulė ir rūkas pasitraukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas