Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė žinomas fotografijos istorikas, Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas A.J.Vaitkevičius

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) praneša apie ilgamečio universiteto Menų fakulteto dėstytojo, fotografo Alvydo Jurgio Vaitkevičiaus mirtį.
 Alvydas Jurgis Vaitkevičius
Alvydas Jurgis Vaitkevičius / VDU archyvo nuotr.

Universitete A.J.Vaitkevičius dėstytojavo 1991–2007 m., o nuo 1994 m. buvo ir laikraščio „Universitas Vytauti Magni“ fotografu, rašoma universiteto pranešime.

Kūrybine bei edukacine veikla A.J.Vaitkevičius užsiėmė ne tik universitete – 1982 m. tapo Lietuvos fotomenininkų sąjungos (LFS) nariu, 1985–1994 m. dėstytojavo LFS Kauno moksleivių fotografijos mokykloje. A.J.Vaitkevičius buvo fotografijos istorijos studijų VDU pradininkas, jį savo mokytoju vadina Lietuvos ir tarptautiniame fotografijos lauke žinomi Menų fakulteto absolventai Gintaras Česonis, Mindaugas Kavaliauskas ir dr. Tomas Pabedinskas.

Plačių pažiūrų ir gilių žinių A.J.Vaitkevičiaus asmenybė paliko ryškią žymę ir Menų fakulteto istorijoje, ir jo buvusių studentų biografijose. Dėstytojo paskaitos ne vienam tapo lemtinga pažintimi su kūrybine fotografija ir paskatino toliau sėkmingai tęsti veiklą šioje srityje.

Ne mažiau svarbu tai, kad A.J.Vaitkevičius buvo fakulteto bei universiteto bendruomenę buriantis jos narys, pasižymėjęs subtiliu humoru ir neblėstančiu žingeidumu. Jo asmenybės atvirumas bei empatija leido užsimegzti ilgalaikėms profesinėms ir asmeninėms buvusių jo mokinių bei studentų draugystėms.

Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenė reiškia gilią užuojautą A.J.Vaitkevičiaus artimiesiems, buvusiems kolegoms ir studentams. Tegul šviesi jo atmintis suteikia ramybės netekties valandą, skatina saugoti jo puoselėtas žmogiškas vertybes bei tęsti jo įkvėptą akademinę bei kūrybinę veiklą.

Atsisveikinti su velioniu bus galima laidojimo namuose „Rekviem“ (Jonavos g. 41A, Kaune), spalio 24 d., 16:30-21 val. ir spalio 25 d., 9-15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento