Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 22 /22:37

Mirė žurnalistas Ramūnas Terleckas

Šeštadienį, balandžio 22 d. mirė žurnalistas, žurnalo „Verslo klasė“ redaktorius Ramūnas Terleckas. Jis ėjo 54-uosius metus.
Ramūnas Terleckas
Ramūnas Terleckas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žinia socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino jo sūnus istorikas Antanas Terleckas.

R.Terleckas bus laidojamas Rokantiškių kapinėse.

R.Terleckas gimė 1969 m. gegužės 9 dieną. R.Terleckas Vilniaus universitete baigė Klasikinės filologijos studijas.

Vėliau dirbo dienraštyje „Verslo žinios“, vadovavo dienraščiui „Lietuvos žinios“, ėjo naujienų portalo „Alfa.lt“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojo pareigas, pastaraisiais metais dirbo žurnalo „Verslo klasė“ redaktoriumi, jo komentarai buvo publikuojami naujienų portaluose bei radijuje.

Ši mirtis – šiemet jau antra skaudi netektis Terleckų šeimoje. Vasario 16-ąją mirė Ramūno Terlecko tėvas – garsus disidentas, politikos ir visuomenės veikėjas, pogrindinės spaudos leidėjas Antanas Terleckas.

„Redaktorius, žurnalistas, mūsų Lietuvos žurnalistų sąjungos narys ir žmogus, kurį pažinoti, su kuriuo bendrauti, juokauti, diskutuoti, juokauti ar rimtai pakalbėti buvo nepaprastas malonumas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Ramūnas Terleckas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Ramūnas Terleckas

Gyvenimas mus suvedė visai netikėtai, tačiau Ramūnas išėjo gerokai per anksti. Gerokai. Bet jis tiek daug davė šviesos, vilties ir tikėjimo, jog šiandien belieka jam padėkoti. Už viską ir dar daugiau“, – „Facebook“ tinkle dalijosi Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius.

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, dirbusi su R.Terlecku „Verslo žiniose“, sako, kad savo pavyzdžiu jis savotiškai suformavo ir jos požiūrį į darbą bei žiniasklaidos misiją.

„Jis buvo profesionalus, kibus, pro jo akis nepraslysdavo jokios smulkmenos. Jis originaliai mąstė ir sykiu buvo laisvas ir labai žmogiškas. Visada su humoru, nuostabi redakcijos dvasia.

Ramūnai, labai tavęs trūks – ir kaip puikaus, vertybinio, visad tiesą ginančio žmogaus, nevyniojančio žodžių į vatą, ir kaip patrioto, viešo intelektualo, nuomonės formuotojo, mačiusio reiškinius savitai ir atkreipusio mūsų dėmesį į aspektus, apie kuriuos galbūt nesusimąstydavome. Ilsėkis ramybėje. Užuojauta artimiesiems“, – feisbuke rašė M.Garbačiauskaitė-Budrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas