Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
05 19 /05 20 14:36

Mirė žurnalistė Gražina Juodytė

Mirė garsi Klaipėdos žurnalistė Gražina Juodytė, sekmadienį pranešė žmonės iš artimos moters aplinkos.
Gražina Juodytė
Gražina Juodytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Faktą apie žurnalistės mirtį sekmadienį patvirtino G.Juodytės globėjai.

G. Juodytė gimė 1946 metų balandžio 23-iąją.

Žurnalistė ilgą laiką dirbo „Vakarų eksprese“.

Ko gero, reikšmingiausiu pastarųjų metų G.Juodytės kūrybiniu palikimu galima laikyti penkias jos išleistas autorines knygas, vadinamąsias „Klaipėdos akvareles“ – šiuolaikiškus, publicistinio-istorinio stiliaus pasakojimus, kuriuose įamžinti iki mūsų dienų išlikę uostamiesčio pastatai bei juose gyvenę ar iki šiol tebegyvenantys žmonės su jų nepakartojamomis gyvenimo istorijomis.

O.Kasabovos nuotr./Dirigentas S.Domarkas ir žurnalistė G.Juodytė
O.Kasabovos nuotr./Dirigentas S.Domarkas ir žurnalistė G.Juodytė

Gražina Juodytė per savo žurnalistinio darbo metus sulaukė daugiau nei tuzino Lietuvos žurnalistų sąjungos apdovanojimų, pelnė Vinco Kudirkos premiją, o 2020 metais – ir lietuviškosios žurnalistikos pradininko Johano Ferdinando Kelkio medalį.

Buvęs ilgametis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sekmadienį savo feisbuke rašė: „. ..Skaudi netektis Klaipėdai – amžinybėn iškeliavo Gražina Juodytė... Tikra uostamiesčio metraštininkė, visa širdimi Klaipėdai ištikima garbi miestietė, tarnavusi jai iš visos širdies nenuilstamai ir daugelį metų. Nuoširdi užuojauta artimiesiems, jos bendradarbiams, visiems mums, neeilinio jos talento gerbėjams“.

Portalo atviraklaipeda.lt redaktorius Martynas Vainorius rašė: „Šįvakar teko stebėti įstabų Vilniaus senojo teatro spektaklį apie mirtį. Grįžus namo iš kolegų atskriejo žinia – iškeliavo Gražina Juodytė... Daug puikų prisiminimų man ją nuolat primins. Ją nuolat prisiminsiu ir per Advento pradžią – Gražina turėjo tradiciją lapkričio 28 d. pasimerkti vaismedžių šakelių, kartais ir iš mano sodo. Sužydėdavo Kalėdoms“.

Žurnalistas Karolis Rupkus rašė: „Didžiulė privilegija ir garbė buvo pažinoti šį nuostabų žmogų... Dangus šiandien sulaukė visapusiškai unikalios sielos Gražinos Juodytės, kuri ryškiai švietė kiekvienam ją pažinusiam ir šiame pasaulyje. Didžiulė užuojauta artimiesiems...“.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus taip pat pasidalino mintimis: „Klaipėda neteko vienos talentingiausios žurnalistės Gražinos Juodytės. G.Juodytę pamenu kaip žmogų, kuris nuoširdžiai mylėjo Klaipėdą ir apie ją rašė...“.

Kur ir kada atsisveikinti?

Atsisveikinti su G.Juodyte bus galima gegužės 22 d., trečiadienį, nuo 12 val. Klaipėdos Šv. Kazimiero laidojimo namuose.

Šv. mišios – gegužės 23 d., ketvirtadienį, 11 val., Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje.

12 val. velionė bus išlydima į Lėbartų kapines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito