Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 16

Miškininkai rengia mitingą prie Seimo dėl urėdijų reformos

Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacija (LMPF) šalia Seimo ketvirtadienį protestuos prieš, jų nuomone, neskaidrią ir neparengtą urėdijų reformą.
Protestas prieš miškų reformą prie Vyriausybės
Protestas prieš miškų reformą prie Vyriausybės / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

LMPF nori, kad Seimo nariai nepritartų Aplinkos ministerijos pasiūlytai ir Vyriausybės priimtai urėdijų reformai. Miškininkai nori, jog būtų parengtas kaštų ir naudos analize pagrįstas reformos planas, kuriame būtų tiksliai nurodyta kiek reforma kainuos valstybei, kiek miško darbuotojų bus atleista.

Be to, profesinės sąjungos nori matyti detalius planus kiek bus didinami miško darbuotojų atlyginimai po reformos ir kokią profesinio perorientavimo programą ministerija siūlys atleidžiamiems darbuotojams.

Vyriausybė urėdijų reformai pritarė praėjusią savaitę.

Aplinkos ministerija teigia, kad urėdijų sujungimas į vieną įmonę leis efektyviau naudoti valstybinių miškų turtą. Anot Vyriausybės atstovų, vienoje įmonėje centralizuojant bendrąsias administracines funkcijas ir sumažinus teritorinių padalinių skaičių, kasmet būtų sutaupyta po 10 mln. eurų įmonės lėšų ir iki 3 mln. eurų iš valstybės biudžeto.

Dabar visus valstybinius miškus valdo Generalinė miškų urėdija ir 42 miškų urėdijos. 2018 metais Lietuva siekia prisijungti prie Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO), tam, pasak Vyriausybės, būtina pertvarkyti urėdijas.

Praėjusi Vyriausybė planavo sustambinti urėdijas, tačiau tam pasipriešino Seimas ir įstatymu įtvirtino, kad šalyje privalo būti 42 urėdijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas