Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 08 06

Mitai ir faktai apie globos namus: kiek reikia laukti, kas keisis nuo kitų metų, ar tiesa, kad žmogus netenka viso savo turto

Šių metų pradžios duomenimis, eilėse gauti ilgalaikę ar trumpalaikę socialinę globą socialinės globos namuose laukė 485 senyvo amžiaus žmonės ir 143 asmenys su negalia. Kaip teigia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, nors senjorų globos įstaigas turi beveik visos savivaldybės, tačiau poreikis nėra tenkinamas 100 proc. Tačiau 15min kalbinti pašnekovai sako, kad apie globos namus prikuriama ir įvairių mitų.
Senjoras
Senjoras / 123RF.com nuotr.

Laisvų vietų neturi

Kaip patekti į senelių globos namus? Ar tiesa, kad tada žmogus netenka viso savo turto? Ar tikrai reikia mokėti pradinį įnašą? Tai – klausimai, kurių dažnai sulaukia tiek savivaldybių socialinės paramos centrai, tiek globos namai.

Jonavos globos namų direktorės pavaduotoja socialiniam darbui Agnė Jakštienė sako, kad į globos namus išties skambina žmonės, klausdami, ar yra vietų ir kaip galima apgyventi savo artimąjį. Tokių paslaugų poreikis, pasak A.Jakštienės, didelis.

Šiuo metu Jonavos globos namuose laisvų vietų nėra. Laisva vieta atsilaisvina tada, kai žmogus miršta, išvyksta į kitus globos namus arba grįžta į savarankišką gyvenimą.

Vidutiniškai per metus į Jonavos globos namus priimama apie 20 žmonių.

Kaip pasakojo A.Jakštienė, į Jonavos globos namus žmones patenka per socialinių paslaugų centrą – čia yra sudaromos eilės. Taip pat bendradarbiaujama su rajono savivaldybe – specialistams pranešama, kad atsilaisvino vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius