Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 29

Mobili medikų komanda šeštadienį dirbs Naujojoje turgavietėje Klaipėdoje

Gyventojai, norintys pasiskiepyti nuo COVID-19, kviečiami tai padaryti šeštadienį, spalio 2 d., įprastoje šeštadieninių maršrutų vietoje – turgavietėje. Mobili vakcinavimo komanda dirbs Naujajame turguje (Taikos pr. 80) nuo 10 iki 13 val.
Klaipėdos Naujasis turgus
Klaipėdos Naujasis turgus / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Pageidaujančiųjų pasiskiepyti medikai lauks erdviame pagrindinio turgavietės pastato pirmajame aukšte – paviljone, kur vyksta prekyba vaisiais ir daržovėmis.

Vasaros pradžioje Lietuvoje startavus masinei gyventojų vakcinacijai, mobilios medikų komandos skiepyti nuo koronaviruso infekcijos vyko į didžiausias uostamiesčio įmones, kurios iš anksto sudarydavo sąlygas darbuotojams pasiskiepyti darbo vietoje. Kiti gyventojai pasiskiepyti nuo COVID–19 galėjo, kaip ir dabar, iš anksto užsiregistravę vakcinavimo centre. Nepaisant to, kad anksčiau vakcinavimo centras veikė lengvai miesto viešuoju transportu pasiekiamoje šiaurinėje miesto dalyje, o dabar yra įsikūręs patogioje vietoje miesto viduryje, nemaža dalis klaipėdiečių pageidauja, kad galimybė skiepytis pas juos „atkeliautų“ pati.

Ypač dabar, kai epidemiologinė situacija vėl prastėja, be to, dalis gyventojų yra suinteresuoti greičiau gauti galimybių pasą, nes neturintys jo negali laisvai patekti į prekybos, kultūros, sporto, grožio paslaugų ir kitas įstaigas, dalyvauti renginiuose uždarose patalpose ir pan.

Dėl ribotų žmogiškųjų išteklių pasiekti kiekvieną pageidaujantį pasiskiepyti asmenį jam patogiu laiku ir kuo arčiau namų ar darbo yra neįmanoma, vis dėlto mobilios medikų komandos pastaruoju metu buvo telkiamos didžiausiose gyventojų susibūrimo vietose (prie prekybos centrų įvairiose miesto vietose, taip pat – įvairių renginių metu ir pan.), prie kurių nutįsdavo ilgos norinčiųjų pasiskiepyti eilės. Šįkart mobili medikų komanda atvyksta arčiau tų asmenų, kurie nenori gaišti laiko planuodami apsilankymų vakcinavimo centre, bet savaitgaliais tradiciškai pirktis vyksta į Naująjį turgų.

Šį šeštadienį Naujojoje turgavietėje nuo 10 iki 13 val. bus skiepijama „Comirnaty“ („Pfizer“) ir „Janssen“ vakcinomis. Išankstinės registracijos nereikia, užtenka turėti asmens dokumentą.

„Janssen“ vakcina gali būti skiepijami gyventojai nuo 18 metų. Šia vakcina skiepijama vieną kartą – antruoju skiepu rūpintis nebereikia.
„Comirnaty“ („Pfizer“) vakcina gali būti skiepijami asmenys jau nuo 12 metų, reikalingos dvi dozės, tarp dozių turi būti daroma 3 savaičių pertrauka.

Primename, kad be išankstinės registracijos pasiskiepyti galima kiekvieną ketvirtadienį bet kuriame Lietuvos vakcinavimo centre. Pasirinkti galima bet kurią vakcinacijos centre esančią vakciną.
Klaipėdos vakcinavimo centre Paryžiaus Komunos g. 16A gyventojai be išankstinės registracijos taip pat priimami kiekvieną darbo dieną 13-15 val. Vakcinacijos centro darbo laikas: pirmadienį – penktadienį nuo 8 iki 20 val., šeštadienį – nuo 9 iki 12 val.

Norėdami pasiskiepyti gyventojai taip pat gali registruotis iš anksto ir pasirinkti tikslų laiką. Registruotis galima internetu koronastop.lt bei Karštosios linijos tel. 1808.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas