Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 05

Moduliniu darželio priestatu nepatenkinti tėvai: statybos prasideda be tvorų

Šalia Vilniaus „Strazdelio“ darželio prasidėjo paruošiamieji darbai modulinio priestato statyboms. Su žeme jau sulyginta pavėsinė, tačiau darželį lankančių vaikų tėvai piktinasi: darbai vykdomi teritorijos neaptvėrus, čia pat sukrautos lentos su vinimis, tad iki nelaimės – tik vienas žingsnis. Nepasitenkinimą jiems kelia ir tai, kad vaikai gali netyčia nuklysti prie netoliese statomo pėsčiųjų viaduko.
Prie darželio „Strazdelis“ statys modulinį priestatą
Prie darželio „Strazdelis“ statys modulinį priestatą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Modulinis priestatas 100 vaikų

Karoliniškėse esantis „Strazdelio“ lopšelis-darželis rudenį turėtų išsiplėsti. Tai viena iš sostinės ikimokyklinio ugdymo įstaigų, kuri turės modulinį priestatą. Iš viso Vilniaus mieste tokie priestatai stovės šalia 6 darželių, juos lankyti galės 630 vaikų. Bent taip planuota ankstyvą pavasarį.

Priestatais Vilniaus miesto savivaldybė mėgina išspręsti vietų darželiuose problemą – vis dar nemažai sostinės vaikų nepatenka į darželius iš viso arba ne į tuos, kurie tėvams yra arčiausiai ir patogiausiai.

Todėl prie „Strazdelio“ darželio ir turi iškilti 2 aukštų, 870 kv. m priestatas, kuris projektuojamas blokuojant prie esamo vaikų darželio pastato šiaurės rytinės dalies bloko. Papildomai čia tilpti turėtų apie 100 vaikų. Tiesa, šie planai sulaukė darželį jau lankančių vaikų tėvų nepasitenkinimo. Jie piktinosi blogėsiančiomis sąlygomis jų atžaloms.

Plačiau apie tai skaitykite Tėvams nepatinka moduliniai priestatai darželiuose: bus daugiau vietų, bet mažiau kokybės

Net neaptverta

Baigiasi birželis ir imtasi pirmųjų darbų būsimosioms statyboms. Darželio teritorijoje nugriauta pavėsinė, o tai vėl sukėlė nepasitenkinimo bangą. Kaip 15min pasakojo du vaikus į šį darželį leidžianti Ingrida, veikiančio darželio teritorija šiuo metu yra atvira, ten palikta pavojingų šiukšlių, vieta, kur dirba statybininkai, neaptverta.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Prie darželio „Strazdelis“ statys modulinį priestatą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Prie darželio „Strazdelis“ statys modulinį priestatą

„Už tvoros vyksta viaduko statybos, važinėja ir dirba sunkioji technika, duobės, o jeigu koks nesužiūrėtas vaikas ims ir išbėgs? Ir pačioje teritorijoje, kur nugriauta pavėsinė, paliktas visas šlamštas, net geltonos juostos nėra. Neduok Dieve, kuris vaikas pasimaus ant tų varžtų arba išbėgs į gatvę“, – kalbėjo mama.

Moteris tikino parašiusi skundą Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai, tačiau esą tai tik paruošiamieji darbai, o ne pačios statybos, todėl tirti neketinama. O ir statybų leidimas dar neišduotas, tik pateiktas prašymas jam.

Griaunant buvo aptverta

Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė Alina Kovalevskaja 15min taip pat aiškino, kad statybos darbai dar neprasidėjo, tik imamasi pasiruošimo.

„Procesas seniai pajudėjęs, tik jo nesimato. Dabar leidimų išdavimo stadija, vyksta derinimas. Bet patys moduliniai priestatai yra gaminami, viskas daroma lygiagrečiai. Ruošiama aplinka statyboms, „Strazdelio“ darželyje reikėjo nugriauti pavėsinę. Tačiau griaunant teritorija tikrai buvo atitverta“, – tikino direktorė.

Esą šiuo metu jokie darbai prie šio darželio nevykdomi, tad ir tvorų nereikia. O kol dirbo pavėsinę griovę darbininkai, viskas buvę užtverta, vaikai ten nevesti. Patį priestatą tereiks vietoje tik surinkti, didelės statybos nevyks, ilgai neužtruks.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Prie darželio „Strazdelis“ statys modulinį priestatą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Prie darželio „Strazdelis“ statys modulinį priestatą

Vis dėlto modulinių priestatų iki rugsėjo 1-osios miestas pastatyti nebežada. Tėvai, pasak A.Kovalevskajos, įspėti, kad greičiausia naujos grupės pradės veikti tik spalio pabaigoje arba lapkričio pradžioje.

„Tėvai yra informuoti, net sutartyje įrašyta. Jeigu yra tokių atvejų, kad tikrai reikia lankyti, tada priimame vaikus į esamas grupes, įstaigų vadovai dėlioja sąrašus. Čia tais atvejais, kai tėvai privalo grįžti į darbą ir nebegali palaukti“, – tikino A.Kovalevskaja, sakydama, kad skundų pasitaiko vos vienas kitas.

Skundžiasi ne pirmą kartą

Žiemos pabaigoje 118 vaikų tėvai pasirašė skundą Vilniaus miesto savivaldybei – merui Remigijui Šimašiui ir Švietimo, kultūros ir sporto departamentui, taip pat „Vilniaus vystymo kompanijai“ bei projektą parengusiai bendrovei „Tiksli forma“.

„Mes, lopšelį-darželį „Strazdelis“ (I.Šimulionio g. 14, Vilnius) lankančių vaikų tėvai, skundžiame Vilniaus miesto savivaldybės sprendimą dėl darželio rekonstravimo prijungti 6 grupių modulinį korpusą. Reikalaujame sustabdyti su tuo susijusius statybos darbus, kol nebus raštu atsakyta į visus mums rūpimus klausimus ir numatyti jų sprendimo būdai bei finansavimas“, – rašoma skunde.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Viaduko statybos prie darželio „Strazdelis“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Viaduko statybos prie darželio „Strazdelis“

Be „Strazdelio“, priestatus gaus ir „Gabijėlė“ (Gabijos g. 1), „Vandenis“ (P.Žadeikos g. 14A), „Atžalėlės“ (Antakalnio g. 74), „Gintarėlis“ (Didlaukio g. 35) ir „Medynėlis“ (A.P.Kavoliuko g. 5).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas