Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 26

Mokinio pažymėjimai mokyklose turi būti pagaminti ir išduoti per savaitę

Mokinio pažymėjimų išdavimo procesas prasideda naujųjų mokslo metų pradžioje, o mokykla per septynias kalendorines dienas mokiniui turi jį pagaminti ir išduoti.
Mokinio pažymėjimas
Mokinio pažymėjimas / Kaunas.lt nuotr.

Mokinio pažymėjimas išduodamas mokykloje, į kurią turi kreiptis mokinys arba vienas iš jo tėvų (globėjų, rūpintojų), pateikęs asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei dokumentą, patvirtinantį giminystės ryšius su mokiniu arba dokumentus apie globos ar rūpybos nustatymą ir asmens paskyrimą globėju ar rūpintoju.

Pasak Formaliojo švietimo poskyrio specialistų, mokinio pažymėjimą turi pasiimti mokinys, kuriam išduodamas mokinio pažymėjimas arba vienas iš mokinio tėvų (globėjas, rūpintojas). Mokinio pažymėjimas galioja iki atitinkamų mokslo metų pabaigos, rugpjūčio 31 d. Jeigu pažymėjimą mokinys pameta, jis turi sumokėti su jo gamyba ir išdavimu susijusias išlaidas.

Mokinio pažymėjimas išduodamas mokinio mokymosi mokykloje laikotarpiui nuo vienerių iki ketverių metų: 1-ojoje, 5-ojoje klasėse – ketveriems mokslo metams, 2-ojoje ar 6-ojoje klasėse – trejiems mokslo metams; 3-iojoje, 7-ojoje, 9-ojoje (I-ojoje ), 11-ojoje (III-ojoje) klasėse – dvejiems mokslo metams, 4-ojoje, 8-ojoje, 10-ojoje (II-ojoje) ir 12-ojoje (IV-ojoje) klasėse – vieneriems mokslo metams. Profesinių mokyklų mokiniams mokinio pažymėjimas išduodamas visam mokymosi laikotarpiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas