Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2009 11 02

Motiejūnas: „Kalmanovičiaus žūtis skaudi ne tik „Žalgiriui“

Tragiška 62 metų Rusijos verslininko Šabtajaus Kalmanovičiaus mirtis pirmadienį sukrėtė ne tik legendinį Kauno „Žalgirio“ klubą, kuris remiamas būtent šio verslininko iškovojo didžiausią pergalę per savo istoriją – 1999 metais laimėjo Eurolygą, bet ir, anot „Žalgirio“ generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno, visą Europos krepšinį.
Pastaruoju metu Š.Kalmanovičius dirbo puikius rezultatus demonstravusios Maskvos srities „Spartak“ moterų krepšinio klubo prezidentu
Pastaruoju metu Š.Kalmanovičius dirbo puikius rezultatus demonstruojančio Maskvos srities „Spartak“ moterų krepšinio klubo prezidentu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai skaudi žinia ne tik „Žalgiriui“, bet ir apskritai krepšiniui. Nuo pat „Žalgirio“ laikų jis niekada nebuvo nutolęs nuo krepšinio, nuolat tam skyrė daugybę sveikatos ir tiek finansiškai, tiek morališkai kėlė krepšinio lygį. Tai yra didžiulė, skaudi netektis visam Europos krepšiniui“, – pirmadienį 15min.lt sakė P.Motiejūnas.

Tiesa, dabartinis „Žalgirio“ vadovas prisipažino, kad pastaruoju metu klubo ir Š.Kalmanovičiaus santykiai buvo atšalę.

„Su Š.Kalmanovičiumi „Žalgiris“ pastaruoju metu tiesiogiai nelabai bendravo. Su buvusiais „Žalgirio“ vadovais jis nuolat palaikė ryšį, tačiau su dabartine valdžia nelabai bendravo. Dabartinė klubo valdžia yra iš pagrindų pasikeitusi nuo tų laikų, kai jis dirbo „Žalgiryje“, taigi mes tiesioginio ryšio kaip ir neturėjome“, – aiškino P.Motiejūnas.

Legendinį Kauno „Žalgirio“ klubą Š.Kalmanovičius rėmė 1996–1999 metais. Pastaruoju metu jis dirbo Maskvos srities „Spartak“ moterų krepšinio klubo prezidentu, kuris triskart iš eilės (2007–2009 m.) triumfavo moterų Eurolygos varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas