Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Motorlaivių federacijai atimamas lėšas laikant kerštu, valdžia kaltinimus atmeta

Švietimo ministerija atmeta Motorlaivių federacijos prezidento Karolio Ramoškos kaltinimus, kad ji dėl vyro išsakytos kritikos „Nemuno žiedo“ trasos valdytojams iš įstaigos atėmė finansavimą.
Motorlaivių varžybos Kaune
Motorlaivių varžybos Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ministerija ir Nacionalinė sporto agentūra (NSA) akcentuoja, jog sprendimas dėl maždaug 15 tūkst. eurų susigražinimo priimtas dar prieš jam tampant organizacijos vadovu.

Nuo šių metų gegužės Motorlaivių federacijos prezidento pareigas einančio K. Ramoškos teigimu, NSA skiriamas finansavimas buvo atšauktas jam užėmus pareigas kaip būdas atkeršyti už atvirai viešojoje erdvėje kritikuojamus ministerijos sprendimus, susijusius su „Nemuno žiedo“ Kačerginėje tvarkymo darbais.

„Traktuočiau kaip gal kerštą kažkokį už tai, kad stengiausi, kad Kačerginės „Nemuno žiedą“ išasfaltuotų, kuris yra valstybės turtas ir, kad jie jį sutvarkytų ir nebūtų tų mirčių ir skaudžių tų nelaimių jame“, – BNS sakė K. Ramoška.

„Prieš skiriant finansavimą ir pasirašant sutartis su federacija, jie (NSA – BNS) privalo patikrinti dokumentus. Jie patikrino, arba turbūt netikrino, pasirašė sutartį ir pervedė finansavimą federacijai. Tada aš patapau prezidentu ir po trijų mėnesių jau po paskirto ir pervesto finansavimo gaunu raštą, kad nustatėm pažeidimų – įstatai, kai įkėlėt, (...) nebuvo įregistruoti, tai prašau grąžinti visą finansavimą“, – pasakojo jis.

K. Ramoška taip pat teigia sulaukęs ir sporto viceministrės Aistės Zedelytės-Kaminskės grasinimų, šiam paviešinus vaizdo įrašą apie prastą „Nemuno žiedo“ trasos būklę.

„Viceministrė žiede susitikimą organizavo ir sakė, kad jeigu dar eisi į viešumą, žinok, pamatysi, kad ne tau bus naudinga“, – kalbėjo Motorlaivių federacijos prezidentas.

Švietimo ministerija ir NSA kaltinimus atmeta ir vadina nepagrįstais, o tyrimas dėl Motorlaivių federacijos pateiktų duomenų atliktas dar iki jam tampant federacijos prezidentu.

„Viešai išsakyti kaltinimai Lietuvos motorlaivių federacijos žlugdymu Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai ir asmeniniais grasinimais viceministrei Aistei Zedelytei-Kaminskei neturi jokio pagrindo ir neatitinka tikrovės“, – BNS nurodė ministerija.

Anot jos, Motorlaivių federacija buvo pateikusi negaliojančius įstatus, kurie tuo metu nebuvo patvirtinti visuotiniame federacijos narių susirinkime ir užregistruoti Registrų centre, kaip kad nustatyta įstatymo reikalavimuose federacijoms, siekiančioms gauti valstybės biudžeto lėšų.

„Buvo skirtas finansavimas federacijoms, tame tarpe ir Motorlaivių federacijai, tačiau po kurio laiko vyko dar kelių federacijų patikrinimas, nes buvo kilę abejonių dėl pateiktų duomenų tikroviškumo ir buvo nustatyta, kad Motorlaivių federacija pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis“, – BNS teigė NSA atstovas Vytis Muliuolis.

NSA pateiktais duomenimis, agentūros direktoriaus įsakymas dėl lėšų skyrimo priimtas sausio 17 dieną, sutartys su federacijomis pasirašytos 26 dieną.

Pakartotinis duomenų patikrinimas pradėtas vasario pradžioje ir baigtas kovo 27 dieną, nuo šios dienos federacijos galėjo per mėnesį apskųsti NSA sprendimą.

Agentūros teigimu, tuo metu Edgaro Riabko vadovaujama federacija to nepadarė.

„Dvi federacijos tą mūsų sprendimą skundė dėl sutarties nutraukimo, Motorlaivių federacija niekaip nesureagavo į mūsų sprendimą, jokio apskundimo nebuvo“, – pasakojo V. Muliuolis.

„Svarbu atkreipti dėmesį, kad K. Ramoška nebuvo susijęs su Lietuvos motorlaivių federacija tuo metu, kai NSA priėmė sprendimus dėl išmokėtų lėšų grąžinimo balandžio pradžioje. Paraiškų vertinimo metu, atliekant patikrinimą, NSA bendravo su tuometiniu federacijos prezidentu“, – nurodė Švietimo ministerija.

Iš viso federacijai buvo skirta per 15 tūkst. eurų, kuriuos ministerija siekia susigrąžinti kartu su delspinigiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas