Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinė stiprina siuntų kontrolę traukiniuose iš Rusijos: pareigūnai ėmė naudoti mobilius rankinius skanerius

Toliau stiprindami kontrolę pašto vagonuose iš Rusijos Kaliningrado srities, Lietuvos muitininkai ėmė aktyviai naudoti mobilius rankinius skanerius. Jais tikrinamos tiek siuntos, tiek pašto vagonų konstrukcijos elementai, rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime spaudai.

Tuo pat metu naudojami ir kiti patikros būdai, o ateityje planuojama kontrolę tik griežtinti.

Taip reaguojama į nesiliaujančius mėginimus traukiniais, pašto siuntomis iš Rusijos Kaliningrado srities gabenti Rusijos karinėms pajėgoms skirtus karinius daiktus – dažniausiai kamufliažines uniformas ar jų dalis, maskuojamus tinklus karinei technikai.

Mažiau nei per mėnesį jau sulaikytos šešios tokios siuntos: rugsėjo 27–29 dienomis buvo sulaikyti maskuojamieji tinklai pabūklams. Spalio 1, 2 ir 4 dienomis pareigūnai vėl sulaikė maskuojamus tinklus, kamufliažines kelnes ir maskuojamąjį kombinezoną. Spalio 9–ąją buvo sulaikytas jau 21 vnt. maskuojamųjų kostiumų ir 50 vnt. kamufliažinių pagalvių.

Maskuojamieji tinklai yra priskiriami prie karinio krovinio ir jiems vežti yra reikalingas Lietuvos krašto apsaugos ministro įgaliotojo asmens išduotas vienkartinis leidimas. Šiuo metu tokie leidimai nėra išduodami.

Kamufliažinės kelnės ir kostiumai pagal Tarybos Reglamentą yra priskiriamos prie drabužių, specialiai skirtų maskuotėms.

Šias siuntas, kurios muitinės pareigūnų vertinimu, skirtos prieš Ukrainą kariaujančioms Rusijos pajėgoms, dažniausiai siunčia Rusijos Kaliningrado srityje veikiančių įvairių savanoriškų organizacijų nariai.

Tokias konfiskuotas prekes Lietuvos muitinė perduoda kaip paramą Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento