Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
01 05

„Namas galėjo subyrėti kaip kortų namelis“: atviras ugniagesio pasakojimas apie gaisrą Viršuliškėse

Sprogimas ir po jo sekęs pragariškas gaisras Viršuliškių daugiabutyje nustebino ir visko mačiusius patyrusius ugniagesius. Gaisravietėje dirbęs Giedrius Ruočkus 15min papasakojo tai, ką matė pastato viduje, ir kaip atrodė sprogimo paveikti butai. Jis taip pat dalyvavo ir žuvusiųjų kūnų ištraukimo operacijoje, kuri buvo ypač sudėtinga.
 Giedrius Ruočkus
Giedrius Ruočkus / 15min montažas

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai puolė malšinti ugnį ir išgelbėjo bei evakavo 15 name buvusių žmonių, tačiau darbas tęsėsi ir toliau ne tik gesinant gaisrą, bet ir apžiūrint butus, ar juose nėra likusių žmonių.

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos viršininkas gaisro dieną, antradienį, vadovavo pajėgoms, kurios dirbo pirmoje namo laiptinėje.

Ji, pasak ugniagesio, sprogimo ir gaisro buvo paveikta gerokai mažiau nei antroji, esanti šalia epicentro, tačiau pirmosios laiptinės butai trečiame, ketvirtame ir penktame aukštuose buvo tokie, kad į juos įeiti tebuvo galima vos kelis metrus.

„Pirma laiptinė šiandien yra kur kas saugesnė negu antroji. Ji nėra taip smarkiai pažeista gaisro ir sprogimo bangos, daugiau yra pažeisti butai trečiame, ketvirtame ir penktame aukšte. Kairėje pusėje esantys butai yra pakankamai sveiki“, – 15min pasakojo ugniagesys.

„Laiptinė yra apdegusi, termiškai paveikta, yra konstrukcijų judėjimo požymių, įtrūkimų, bet didelio sugriovimo nėra“, – pridūrė jis.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./ Giedrius Ruočkus
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./ Giedrius Ruočkus

„Namas galėjo subyrėti kaip kortų namelis“

Šiuose butuose, iš kurių viename rastas ir žuvusio septynerių metų berniuko kūnas, ugniagesių darbą apsunkino sugriuvusios pastato vidinės konstrukcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius