Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 17

NATO Jungtinės pajėgų vadavietės vadas: Lietuva pasiruošusi priimti sąjungininkus

Birželio 15–17 d. Lietuvoje oficialiu vizitu lankėsi NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vadas generolas leitenantas Jörg’as Vollmer’is (Jörg Vollmer). Vizito metu jis susitiko su krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime.
Vizitas Lietuvos kariuomenėje
Vizitas Lietuvos kariuomenėje / Lietuvos kariuomenės nuotr.

„Esu dėkingas NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vadui už dėmesį Lietuvai ir profesionaliai atliekamas pareigas bei asmeninį indėlį Aljanso gynybai stiprinti. Svarbu suprasti, kad būdami NATO dalimi turime įsipareigojimus ir atsakomybę visų pirma patys daryti viską, kad galėtume apginti savo šalį. Lietuvos kariuomenė – sudėtinė atgrasymo sumanymo dalis,“ – sakė generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

Lietuvos kariuomenės vadas su generolu Jörg‘u Vollmer'iu aptarė nacionalinius ir regioninius gynybos planus, žvalgybinės situacijos matymą regione, atgrasymo sinchronizavimą ir pratybas, ateities planus.

Tuo pat metu vyko ir Lietuvos kariuomenės vyriausiojo puskarininkio seržanto majoro Dainiaus Katino susitikimas su NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vyriausiuoju puskarininkiu, kurio metu buvo aptartos regione vykstančios pratybos, taip pat visoms NATO kariuomenėms aktualūs puskarininkių rengimo ir išlaikymo tarnyboje klausimai.

„Lietuvai svarbu stiprus ir nuolatinis NATO sąjungininkių karinis buvimas, taip pat – greitas pastiprinimas. Mes toliau vykdysime 2 proc. BVP gynybai įsipareigojimą bei stiprinsime savo karines pajėgas ir visuomenės atsparumą. Džiugu, kad generolas J.Vollmer’is pastebėjo, jog Lietuva per pastaruosius 5-6 metus yra padariusi didelę pažangą. Jį nustebino Lietuvos gebėjimas greitai sutelkti pajėgas,“ – sakė su generolu J.Vollmer‘iu susitikęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Saugumo situaciją bei NATO atgrasymo ir gynybos stiprinimą Baltijos šalyse su svečiu aptaręs A. Anušauskas pabrėžė blogėjančią situaciją dėl agresyvios Rusijos karinės laikysenos ir veiksmų, taip pat – Rusijos ir Baltarusijos karinės integracijos. Anot ministro, dėl šių priežasčių NATO pajėgos Lietuvoje yra itin reikalingos.

Lankydamasis pratybų „Baltijos tvirtovė 2021“ svečių dienoje NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vadas generolas Jörg’as Vollmer’is akcentavo pavyzdinį Lietuvos pasirengimą jūrų uosto gynybai: „Prireikus, aš drąsiai siųsiu pajėgas į Lietuvą, nes žinosiu, kad jų saugumas bus užtikrintas,“ – renginio metu sakė generolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas