Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 20

NATO viršūnių susitikimui nuomotą „BMW“ sudaužęs karininkas atskleidė, kaip įvyko avarija

NATO viršūnių susitikimui nuomotu automobiliu avariją sukėlęs Karo policijos Štabo viršininkas Petras Puleikis pripažįsta kaltę ir atgailauja. Jis 15min tvirtino, kad tai pirma jo avarija ir dėl jos kaltas neatidumas bei nuovargis.
Petras Puleikis
Petras Puleikis / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Informacija apie avariją Antakalnio ir Šilo gatvių sankryžoje liepos 13-ąją atsidūrė Policijos departamento platinamoje praėjusios paros įvykių suvestinėje.

Teigiama, kad avarija, kurios metu susidūrė du „BMW“ automobiliai, įvyko paskutinės NATO viršūnių susitikimo dienos vakarą, apie 22.45 val.

Policijos duomenimis, avariją sukėlė „BMW X5“ vairavęs ne tarnybos metu ir neuniformuotas 1974 metais gimęs Karo policijos pareigūnas, kuris sukdamas į kairę nepraleido tiesiai priešinga kryptimi važiavusio automobilio „BMW 1er Reihe“ ir su juo susidūrė.

Pastarąjį automobilį, anot policijos, vairavo 2004 metais gimusi jauna moteris, kartu su ja važiavo ir 2002 metais gimęs jaunas vyras. Abu jie avarijos metu buvo sužaloti, tačiau suteikus medicininę pagalbą išleisti gydytis namo.

Sauliaus Žiūros nuotr./Antakalnio ir Šilo gatvių sankryža
Sauliaus Žiūros nuotr./Antakalnio ir Šilo gatvių sankryža

Netrukus po avarijos 15min išsiaiškino, kad avariją sukėlė Karo policijos Štabo viršininkas majoras Petras Puleikis, o jo vairuotas automobilis „BMW X5“ buvo nuomotas NATO viršūnių susitikimui.

Tai patvirtino Lietuvos kariuomenė, kuri šią savaitę naujienų portalui delfi.lt tvirtino, kad avarija įvyko „kariui vykdant tarnybines užduotis“, nors policija ir buvo nurodžiusi, kad avarijos kaltininkas ją sukėlė ne tarnybos metu.

„Prisipažįstu – kaltas“

15min trečiadienį susisiekė su P.Puleikiu, jis apgailestavo dėl avarijos ir sakė, kad toks įvykis jam nutiko pirmą kartą.

„Tai mano asmeninė klaida (...) Tikrai buvau pavargęs ir tikrai nepastebėjau (...) Prisipažįstu – kaltas, reikėjo įsitikinti. Pirmą kartą gyvenime man ta avarija“, – tvirtino karininkas ir pridūrė, kad avarija įvyko ir dėl jo neatidumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas