Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 11

Nauja baimė – prasti „Grigeo Klaipėda“ kvapai gali persikelti į miestą

Uždraudus bendrovei „Grigeo Klaipėda“ eksploatuoti savo valymo įrenginius už miesto, Dumpiuose, baiminamasi, kad kvapų problema nebus išspręsta. Priešingai – smirdėti gali pradėti miesto centre, kur bendrovė savo nuotekas pajungė į „Klaipėdos vandens“ tinklus. Pastarosios vadovai jau analizuoja galimą pavojų.
„Grigeo Klaipėda“
„Grigeo Klaipėda“ / Aurelijos Kripaitės/15min nuotr.

Paaiškėjus skandalingai istorijai, jog „Grigeo Klaipėda“ nevalytas nuotekas, kaip įtariama, nelegaliai leido į „Klaipėdos vandens“ jau išvalytų atliekų kolektorių, nuotekų srautai prijungti prie miesto tinklų.

„Grigeo Klaipėda“ parašė prašymą savaitei leisti nuotekas į „Klaipėdos vandens“ tinklus mieste, ties Minijos ir Nemuno gatvėmis. Dabar baiminamasi, kad prastas – specifinis puvėsių – kvapas bus jaučiamas miesto centre.

Laikinasis „Klaipėdos vandens“ vadovas Alenas Gumuliauskas teigė, jog tokia rizika vertinama.

AB „Grigeo Klaipėda“
AB „Grigeo Klaipėda“

„Kai gavome prašymą prisijungti prie tinklų 7 dienoms – tokio vertinimo nedarėme. Kitą savaitę bus svarstomas bendrovės prašymas prijungti jų nuotekas į tinklą metams. Todėl prašiau technologų ir ekologų atlikti vertinimą, ką dar papildomai reikėtų įdiegti nepageidaujamiems kvapams išvengti“, – aiškino laikinasis direktorius.

Buvęs ilgametis „Klaipėdos vandens“ vadovas Leonas Makūnas, šiuo metu dirbantis Klaipėdos mero patarėju, taip pat teigė, jog „galimos grėsmės mieste turėti nepageidaujamų kvapų“.

„Tačiau tai – tik prielaida. Reikia atlikti tyrimus ir įvertinti, kokias priemones pritaikyti. Viena jų, kaip galima išeitis, – probiotikų taikymas“, – kalbėjo pašnekovas.

Tačiau sutariama, kad pietinėje miesto dalyje vienu taršos šaltiniu tikrai bus mažiau.

„Nuotekos į Dumpius iš bendrovės slėgine linija galėjo judėti 3-5 paras. Negaudamos oro jos rūgsta, pūva, pro nuorinimo angas išeidavo prastas kvapas. Tam tikroje pietinėje miesto dalyje – esu tikras – problema dėl kvapų išsispręs“, – aiškino L.Makūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas