Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 23

Nauja diplomatijos kryptis – Baltarusija

Kijevas, Tbilisis, Minskas – tokie pirmieji užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko darbotvarkėje numatyti vizitai. Rytų šalys pasirenkamos neatsitiktinai – politikus atsigręžti į jas spaudžia verslas, rašo „Verslo žinios“.
Vygaudas Ušackas – užsienio reikalų ministras
V.Ušackas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Verslo žinios“ teigia, kad vykti į Baltarusiją V.Ušacką smarkiai ragino Lietuvos verslininkai. Jeigu šis vizitas įvyks, jis bus pirmasis oficialus mūsų šalies užsienio reikalų ministro vizitas į Baltarusiją per 10 metų. Manoma, kad jis galbūt pakoreguos ir diplomatijos kryptis.

Galimo būsimojo vizito klausimai aptarti praėjusią savaitę vykusiame užsienio reikalų ministro bei ūkio ministro Dainiaus Kreivio susitikime su verslininkais.

Oficialiai buvo pranešta, kad šiame susitikime aptartos „naujos diplomatijos kryptys“, būsimosios agentūros „Invest in Lithuania“ ir Lietuvos prekybos tarybos poreikis. 

Minėtame susitikime dalyvavę verslininkai teigė, kad santykiuose su Baltarusija politikai neturėtų pamiršti racionalumo. Verslas siekia, kad politiniai Lietuvos ir Baltarusijos santykiai būtų tokie, kaip Lietuvos santykiai su Ukraina ir Gruzija. 

15min.lt primena, kai iki šiol Lietuvos politikai smerkė Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos režimą ir stengėsi ignoruoti jį kaip ir dauguma vakarietiškų valstybių.
  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai