Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 24 /14:02

Nauji COVID-19 atvejai Seime – užsikrėtė konservatoriai V.Juozapaitis ir A.Kupčinskas

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Vytautas Juozapaitis ir Andrius Kupčinskas antradienį pranešė apie teigiamus COVID-19 testus. Politikai tyrėsi profilaktiškai.
V.Juozapaitis ir A.Kupčinskas
V.Juozapaitis ir A.Kupčinskas / 15min montažas

„Šiandien, vos įėjęs į Seimo posėdžių salę, gavau žinią, kad mano profilaktinis COVID19 testas buvo teigiamas. Po 15 minučių jau buvau namuose, kur teks praleisti ateinančias savaites.

Tačiau tai nebus atostogos, o bus intensyvus nuotolinis darbas: rytoj ryte šaukiu pirmąjį Kultūros komiteto posėdį, kurį kviečiu stebėti „gyvai“ arba įrašą. Taip pat pradedu didelę dalį darbinių susitikimų, kuriuos teks taip pat perkelti į internetinę erdvę“, – feisbuko paskyroje pranešė V.Juozapaitis.

Jis pabrėžė, kad darbai neturėtų sustoti.

„Gyvenimas tęsiasi, darbai juda pirmyn. Labai svarbu, kad šiandien Ingrida Šimonytė Seimo buvo patvirtinta Premjere, o tai reiškia, kad netrukus bus patvirtinta ir nauja Vyriausybė, su kuria drauge imsimės atsakomybės“, – rašė Seimo narys.

Teigiamas COVID-19 atsakymas pasiekė ir konservatorių Andrių Kupčinską. Jis tikino Seimo salę turėjęs palikti prieš pat balsavimą dėl pritarimo dėl Ingridos Šimonytės tinkamumo eiti ministrės pirmininkės pareigas.

„Gaila, tačiau savo balso atiduoti Premjerei jau negalėjau, turėjau skubiai išvykti. Na ir su tuo susijusi kita, ne tokia gera žinia, kad COVID-19 neaplenkė ir manęs. Vakar atliktas testas – teigiamas. Todėl iškart sužinojęs ir nedalyvavau viename svarbesnių balsavimų – sėdau į automobilį ir išlėkiau į Kauną“, – feisbuke rašo A.Kupčinskas.

Jis tikino jokių simptomų nejaučiantis.

„Keisčiausia, kad iki šiol negavau jokios oficialios žinutės, nei SMS, nei per esveikata.lt. Beje, prieš posėdį ten taip pat užėjau ir tikrinau. Apskritai jokio įrašo apie vakarykštį testavimąsi iki šiol negavau. Pranešė tik Seimo kanceliarija. Todėl ir išvykau. Tai buvo vienas trumpiausių mano posėdžių. Nespėjau nei kompiuterio atverti, gal tik užsiregistruoti, kai sulaukiau skambučio“, – aiškino A.Kupčinskas.

Politikas sakė grįžęs į Kauną, kur ir izoliuosis. Jis tikino, kad su kolegomis parlamentarais šiandien nekontaktavęs. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdis vyko nuotoliniu būdu.

„Paskutinis Seimo posėdis, kada mačiau kolegas ir su jais buvau bendroje erdvėje, vyko ketvirtadienį. Penktadienį, šeštadienį, sekmadienį nebuvau Seime ir apskritai Vilniuje“, – nurodė konservatorius.

Namus pasiekiau ir su gera žinia Lietuvai, ir su ne tokia gera žinia man. Pirmiausia sveikinu Seimo naujai patvirtintą...

Posted by Andrius Kupčinskas on 2020 m. lapkričio 24 d., antradienis

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, be V.Juozapaičio ir A.Kupčinsko, koronavirusu Seime dar serga parlamentarai Jonas Varkalys, Viktoras Pranckietis ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Izoliuotis turi keturiolika parlamentarų, tačiau kai kurie jų antradienį buvo Seime, nes tikino negavę pranešimų: G.Landsbergis, A.Armonaitė ir K.Glaveckas esą turėjo izoliuotis, bet vaikšto Seime.

Vėliau Seimo kanceliarija pranešė, kad pateikė ne tų, kas turėjo izoliuotis, o tik galimai turėjusių didelės rizikos sąlytį su sergančiuoju COVID-19 liga pavardes.

„Šis sąrašas – tai Seimo kanceliarijos surinkta informacija apie susirgusių asmenų kontaktus Seime. Ji buvo pateikta Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kuris toliau tęsia epidemiologinį tyrimą ir informuoja asmenis apie būtinybę izoliuotis, nustatytą izoliacijos terminą ir kt.

Seimo kanceliarija neturi įgaliojimų spręsti dėl izoliacijos būtinybės ar jos terminų, todėl Seimo kanceliarijos žiniasklaidai pateikta informacija apie Seimo narius, kurie „turėtų izoliuotis“, yra netiksli“, – nurodė Seimo kanceliarija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas