Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 13

Nacionalinio parko vairas – liberalui: mano, kad statomas partijai parankus žmogus su ne viena reputacine uodega

Trakų istorinio nacionalinio parko vadovo konkursą laimėjus liberalui Dariui Kvedaravičiui buvusi Aplinkos apsaugos departamento (AAD) direktorė demokratė Olga Vėbrienė, primindama jo ankstesnę veiklą, kėlė klausimą, ar tai tinkamas žmogus šioms pareigoms užimti. D.Kvedaravičius išdėstytą informaciją vadino manipuliacija iškraipytais faktais. Kultūros ministerijos, kuriai pavaldus parkas, vadovas Simonas Kairys problemų nemato ir sako, kad procesas važiuos į priekį.
Darius Kvedaravičius
Darius Kvedaravičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pastebėjimais apie D.Kvedaravičių Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ referentė O.Vėbrienė pasidalino socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Šiame įraše – nuo su Kvederavičių šeima susijusios įmonės, jos žodžiais, talkinusios garsiems banditams, iki teismo neteisėtais pripažintų ir panaikintų kelių D.Kvedaravičiaus pradėtų darbų Trakų rajono savivaldybėje, kurios administracijos direktoriumi jis buvo.

Trakų rajono savivaldybės tarybos narys ir Kultūros paveldo departamento kancleris D.Kvedaravičius aiškino, kad tai, ką kaip faktus bando pateikti O.Vėbrienė, yra netiesa.

S.Kairys, be kita ko, įžvelgia kadenciją baigiančio ilgamečio Trakų istorinio nacionalinio parko vadovo Gintaro Abaravičiaus rezistenciją.

Jis teismui yra apskundęs Kultūros ministerijos sprendimą dėl konkurso paskelbimo į šias pareigas. Procesas tebevyksta.

Išskyrė kelis epizodus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi