Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 28

Neblaivi vaizdo įraše užfiksuota kiemsargė bus atleista, kiti tvirtina Vilnių valę visą naktį

Sekmadienio vakarą ir naktį į pirmadienį Lietuvoje gausai prisnigo. Pirmadienio rytą Vilniaus vairuotojai, pėstieji turėjo išties nemažai priekaištų miesto tvarkytojams. Esą ir gatvės nebuvo valomos, tik barstomos, o šaligatviai visiškai nepaliesti.

Tačiau Vilniaus ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų viešąsias erdves ir šaligatvius valančios bendrovės „Mano aplinka“ vadovai tvirtina, kad tai netiesa. Esą darbuotojai pirmąjį rimtą šių metų snygį pasitiko tinkamai pasiruošę.

„Žinojome, kad šiąnakt didžiąją dalį Lietuvos nuklos sniegas, ir mes tam ruošėmės. Jau nuo 12 valandos nakties mūsų darbuotojai, pasitelkę visą turimą techniką ir įrangą, pradėjo valyti šaligatvius ir kitas viešąsias erdves. Į gatves anksčiau nei įprastai išriedėjo 23 traktoriai, 25 barstytuvai ir kita spec. technika, 64 motorizuotuos šluotos, su kastuvais darbavosi apie 450 kiemsargių, 17 mobiliųjų brigadų“, – pranešime spaudai teigė „Mano aplinka“ generalinis direktorius Karolis Pūkas, tvirtindamas, kad ir po 15 valandos dalis darbuotojų ir technikos dar nėra grįžę iš darbų – jie vis dar valo ir tvarko šios nakties padarinius.

„Kol neužklupo didesni šalčiai, pirmiausia siekiame nuvalyti sniegą nuo šaligatvių. Atlikus šį darbą, jie bus barstomi smėlio ir druskos mišiniu“, – aiškino K.Pūkas.

Neliko nepastebėtas ir socialiniame tinkle „Facebook“ išplitęs Mato Niparavičiaus užfiksuotas vaizdas, kaip Vilniaus gatve eina svirduliuodama „Mano aplinkos“ darbuotoja, nešdama sniegui kasti skirtą kastuvą. 

„Sako galima gyvai pažiūrėti kaip ir kur Vilnius valomas nuo sniego. Pažiūrėjau ir aš. Štai ką radau“, – su šypsena savo vaizdo įrašą pakomentavo M.Niparavičius.

Kiek vėliau jis pridėjo, kad sulaukė „Mano aplinkos“ vadovo skambučio šiuo klausimu: „Labai patiko jų požiūris, manau, tą problemą sutvarkys.“

K.Pūkas pranešime spaudai jai asmeniškai padėkojo. Esą bendrovė kiemsargiams išgali mokėti tik minimalų darbo užmokestį, o ir tas vėluoja, nes Vilniaus savivaldybė laiku nesumoka už atliktus darbus. 

Siūlant tokias darbo sąlygas sunku prisikviesti dirbti aukštąjį išsilavinimą turinčius žmones, kurių pagrindinis pasirinkimas atsipalaidavimui būtų vakaras Filharmonijoje, – sakė K.Pūkas.

„Tikriausiai neverta daug aiškinti, kad siūlant tokias darbo sąlygas sunku prisikviesti dirbti aukštąjį išsilavinimą turinčius žmones, kurių pagrindinis pasirinkimas atsipalaidavimui būtų vakaras Filharmonijoje. Tačiau darbuotojų prisikviečiame ir dar daugiau – džiaugiamės, kad absoliuti daugumą jų stengiasi dirbti iš širdies. Štai šiandien, kaip jau minėjau, dėl oro sąlygų, nuo 12 val. nakties į gatves išėjo maksimalios kiemsargių pajėgos – apie 450 darbuotojų“, – aiškino generalinis direktorius.

Jo teigimu, vaizdo įraše užfiksuota darbuotoja pirmadienio rytą pasišalino iš darbo vietos ir tai buvo užfiksuota anksčiau, nei išplito vaizdo įrašas. „Pagal galiojančias įmonės vidaus procedūras „Mano aplinka“ du kartus (7 ir 11 val. ryto) tikrina, kaip kiemsargiai atlieka savo darbą. Ši darbuotoja pirmo patikrinimo metu tinkamai vykdė savo darbą ir buvo blaivi. Tačiau antro patikrinimo metu (11 val.) šios moters jau nebuvo darbo vietoje. Tai traktavome kaip savavališką pasišalinimą. Už tai minėta darbuotoja bus atleista iš darbo, nes paaiškėjo, kad tai jau ne pirmas jos pažeidimas“, – sakė K.Pūkas.

Jis taip pat paragino apie pažeidimus pranešti tiesiai jam el. paštu karolis.pukas@manoaplinka.eu arba bendruoju įmonės telefonu 8 700 55 966.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito