Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2020 07 21

Neblaivus „auditorius“ tikrino, ar greitai reaguoja gelbėtojai Palangoje – dabar teks purtyti kišenę

Palangoje nuo alkoholio apsvaigęs poilsiautojas sumanė patikrinti, kaip greitai reaguoja gelbėtojai Palangoje: melagingu iškvietimu informavo tarnybas apie nuo tilto nušokusią ir sąmonės netekusią moterį. Ant kojų sukeltos gelbėtojų pajėgos atsivežė gaivinimo įrangą, tačiau moters nerado. Dabar „auditorius“ turės pats purtyti kišenę: apmokėti 350 eurų sąskaitą ir dar gresia bauda iki 2000 eurų.
Ši vasara Palangos gelbėtojams viena iš intensyviausių
Palangos gelbėtojai - asociatyvinė nuotr. / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Į Palangos miesto policiją dėl melagingo iškvietimo kurorto paplūdimių gelbėtojai kreipėsi liepos 19 d. 13.07 val., informavo Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

„Paskambino vyras, pasakė, kad prie tilto guli moteris, kuri yra be sąmonės, nekvėpuoja, gal negyva, tuomet jis padėjo ragelį. Mes visi ten sulėkėme, tiek mūsų postas, Pietinis postas, žiūrime, ieškome, bėgiojame, aš pats su motociklu atvažiavau. Keturratis iš gelbėjimo stoties atvežė gaivinimo aparatus, defibriliatorių, reanimacinį „Ambu“ maišą, deguonį. Mes ieškojome, bet neradome tos moters“, – 15min pasakojo Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas.

Tuomet gelbėtojai patys pabandė pasiskambinti numeriu, iš kurio gautas iškvietimas, ir išgirdo netoliese skambantį telefoną.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Pirožnikas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Pirožnikas

„Skambiname į tą numerį, girdime – skamba. Atsiliepia. Aš sakau, jūs skambinote, kur yra ta moteris. Atsistoja vyras, sako: aš čia pajuokavau, tikrinu, kaip jūs dirbate, pamačiau ant stulpo 1509 numerį, galvojau, patikrinsiu. Tai aš klausiu jo, na ir kaip mes dirbame? Atsako, labai gerai, puikiai, greitai sureagavote, ką jūs. Aš jam sakau, na gerai, o dabar važiuojame su mumis“, – pasakoja J.Pirožnikas.

Į gelbėjimo stotį buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie nustatė asmens tapatybę, patikrino jo blaivumą.

Pareigūnai apie neva nuo Palangos tilto nukritusią moterį gelbėtojams pranešusiam, 1979 m. gimusiam vyrui nustatė 1,70 prom. neblaivumą. Įvykis tiriamas, pradėta administracinė teisena, informavo policija.

„Mes jam išrašėme ir pateikėme 350 eurų sąskaitą už melagingą iškvietimą, o policija jį nubaudė atskirai. Jei sąskaitos jis neapmokės, kreipsimės į teismą ir skolą išieškosime teisminiu keliu“, – patikino J.Pirožnikas.

LR Administracinių nusižengimų kodeksas už Bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą, specialiųjų tarnybų iškvietimą žinant, kad pagalba nereikalinga, numato baudą nuo 200 iki 2000 eurų, informavo policija.

Palangos gelbėtojų vadas apgailestauja, kad melagingi iškvietimai sutrukdo gelbėtojų darbą – jei tuo pat metu įvyktų tikro skendimo atvejis ar kita nelaimė, prarastos sekundės gali kainuoti ir gyvybę.

„Tikiuosi, kad šis atvejis bus pamoka“, – atsiduso J.Pirožnikas.

Jis patikino, kad savaitgalį gelbėtojai turėjo daug intensyvaus darbo – vykusių reidų metu aptikta daug poilsiautojų, kurie nesilaikė viešosios tvarkos.

„Buvo girtų, viena kompanija į paplūdimį atsinešė netgi dvi dėžes alaus, leido muziką. Sako – o kas čia tokio, mes gi tūsinamės“, – stebisi neatsakingumu J.Pirožnikas.

Pasak, jo, tokie poilsiautojai buvo drausminami, o linksmybės buvo nutraukiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius