Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 30

Neįgalaus vyro artimieji: jis užpuolė darbuotoją, gal dabar sulauksime tinkamos pagalbos?

Kaip pasirūpinti psichinę negalią turinčiu artimuoju, kai pats gyveni užsienyje? Tokį klausimą jau kurį laiką kelia vyras, pasigendantis institucijos pagalbos, kai jo neįgalus brolis daug metų mėgino savarankiškai gyventi, nors jam ir nesisekė. Kartais tai virsdavo agresija, jis baugino kaimynus ir jų vaikus. Paskutinis incidentas – užsipulta į namus atėjusi atvejo vadybininkė. Ar tai išjudins pagalbos procesą? Brolis sako nesąs tikras, todėl nusiteikęs pasitelkti net prokurorus.
Pykstantis vyras
Pykstantis vyras. Asociatyvi nuotr. / Vida Press nuotr.

Pats tinkamai savimi rūpintis nepajėgia

Ukmergėje gyvenančiam Vytui reikia visokeriopos pagalbos – vyras nesugeba pasigaminti maisto, palaikyti asmeninės higienos, tinkamai tvarkyti būstą, pasirinkti drabužius. Taip sako jo brolis Rokas (pastarojo prašymu, neviešiname jų abiejų tikrųjų vardų ir pavardžių, jie redakcijai žinomi).

Rokas gyvena užsienyje, tad kasdienės priežiūros broliui suteikti sako negalintis. Judviejų mama, taip pat turinti negalią, sūnumi pasirūpinti irgi nepajėgi. Tad Vytas gyvena pats sau, nors jam, bent jau brolio manymu, sekasi ne itin gerai.

Tad Rokas prieš dvejus metus ėmėsi rūpintis, kad Vytui pagalbą suteiktų institucijos. Bet, kaip sako, ko nors pasiekti sekasi išskirtinai sunkiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas